Navigation Menu+

Stop. Relaxing-time!

Geplaatst on 14 maart 2012 in Travel | 7 reacties

5473567801_5fd58ffa37_b

Noem het verkeerd liggen, verkeerde houding achter de computer, noem het teveel stress. Maar afgelopen zaterdag zat ineens mijn nek op slot. De spier aan de rechterkant van mijn nek had besloten om niet meer mee te doen en alleen nog pijn te bezorgen. Auw! Gisteren ben ik direct naar de chiropractor gegaan en nadat hij zo ongeveer alle wervels in mijn rug had gekraakt (iee!), wees hij me erop dat als ik van de pijn af wilde komen, ik oefeningen zou moeten doen, een andere houding aannemen en vooral: ontspannen! De eerste twee dingen zou ik moeten leren maar ontspannen, no problemo! Want, jaaa, we zijn vaak druk, ik weet best hoe enorm belangrijk ontspannen is. En los van thuis ontspannen doe ik dat ook graag buiten de deur, in een rustige omgeving en ver weg van de grote stad. En waar kan dat nou beter dan bij de Veluwse Bron?

5473567801 5fd58ffa37 b 350x233 custom Stop. Relaxing time!Vanuit Rotterdam ís het even rijden, maar als je eenmaal in het dorpje Emst (tussen Apeldoorn en Epe) bent aangekomen, dan is het niet ver meer naar het kuuroord. Je checkt in, net als bij een hotel en direct valt al op dat dit een relaxte en heerlijk luxe omgeving is. Ik neem zelf graag mijn eigen badjas, handdoeken en slippers mee maar als je wil kun je die daar natuurlijk ook tegen een meerprijs huren.

Wat ik zo onwijs fijn vind is dat zodra ik het saunaplein op kom wandelen in m’n badjas, dat ik direct kan ontspannen. En het naakt-zijn staat me geen moment tegen. Iedereen is naakt tenslotte, als je in je bikini binnen komt zetten kijken ze je pas raar aan! Dus hop, badjas aan ‘t haakje, lekker onder de douche en voeten opwarmen. En vervolgens doe ik de rest van de dag niets meer of minder dan wat zwemmen in het zwembad met onderwater-muziek (cool!), bubbelen in het buitenbubbelbad en vooral heel veel rondhangen in de sauna’s, het Turks stoombad in de Hammam ruimte, dobberen in het kruidenbad of in het zoutwaterbad en bovenal: ontspannen. Zá-lig.

5474179884 0b84db3108 b 350x232 custom Stop. Relaxing time!Een van mijn favoriete sauna’s zie je links op de foto en dat is de Pakistaanse Zoutsteenmijn. Hoe de naam verder ook is, het is echt een geweldige ruimte. De sauna is niet te heet (en daardoor ontspan en zweet ik beter) en onwijs mooi om te zien. De stenen zijn écht zout en het geurt er zo lekker! Als het moet hou ik het er met gemak 20 minuten vol! Superfijn. Ze organiseren ook verschillende rituelen in de sauna, zoals het klankschaalritueel. We hebben daar zelf een keertje aan mee mogen doen en dat was echt bijzonder. Met trillingen van geluid proberen ze je extra te laten ontspannen, wat bij mij heel goed lukte.

Oo5473567029 1da160fda0 b 350x234 custom Stop. Relaxing time!k superfijn zijn de behandelingen bij de Veluwse Bron. Je kunt van te voren van alles boeken (rasul, massages, beautybehandelingen, you name it), in een arrangement maar ook gewoon los. De traditionele hammambehandeling is een hele bijzondere vind ik. Je gaat liggen op een warme stenen plaat, krijgt kussentjes onder je nek en voeten en dan overgieten ze je helemaal met warm water dat even warm is als je lichaamstemperatuur, zo’n 37 graden. Je hele lijf wordt vlot en goed gescrubd met een handschoentje (dat je ook mag hebben na de behandeling) en vervolgens krijg je een hele grote dikke schuimlaag van olijfzeep over je lijf, wordt je ingezeept en gemasseerd. Heeeeeeerlijk! Als ik er nu al aan denk, word ik helemaal blij, haha! Na de massage spoelen ze je helemaal af met dat heerlijk warme water en geloof me, dan ben je écht relaxed. Het toffe is dat je de behandeling zo kunt uitbreiden zoals je wil, dus ook met een hoofdhuidmassage of extra aandacht voor een bepaald gebied. Ideaal!

Klein minpuntje? Tja. Als ik er dan écht eentje moet noemen: in het restaurant (én in de brasserie) vind ik het persoonlijk niet zo relaxed. Vorig jaar waren daar nog allemaal heerlijke loungebanken waar je lekker op kon liggen en lezen in tijdschriften die overal in manden liggen, maar die hebben ze vervangen voor a-relaxte vierkante saaie tafeltjes met hele rechte stoelen. Zo jammer! Ik wil juist heerlijk een uurtje kunnen hangen op de bank, terwijl ik een overheerlijke en o-zo-gezonde salade naar binnen werk. Het oogt ook niet gezellig en het haalt je een beetje uit het luxe gevoel waar je net zo van aan het genieten bent. Beter is het dan buiten (hoera voor warm weer!), waar nog wel van die banken staan.

De Veluwse Bron is echt heel groot en uitgebreid, er is zoveel! Je kunt op één dag best wel alles doen, maar dan moet je echt wel vroeg er zijn en tot laat blijven. Buiten kun je vooral in sauna’s 5474179654 f25274da03 b 350x233 custom Stop. Relaxing time!genieten (lavendelsauna, Finse sauna’s, panorama sauna) maar binnen zijn ook nog de Romeinse ruimten Laconium (70 graden) en Caldarium (rozengeur, 40 graden), infraroodsauna’s, haardvuursauna (90 graden, heet!) en een ijsgrot (-8, hihi). Tel daarbij de mooie omgeving van de Veluwe op, (meertje, boompjes, middle of nowhere) en het feit dat je telefoon de hele dag in een kluis ligt, dat niemand je stoort en dat je niets moet: allemaal ingrediënten voor een heerlijke dag voor jij, jou en jezelf.

Hier kun je meer informatie vinden op www.veluwsebron.nl en voor de informatie over entree klik je hier. Hou sowieso het internet in de gaten, vaak zijn er win acties of aanbiedingen waarbij je voor weinig geld een arrangement kunt boeken of gratis entree krijgt.
Naakt-zijn niks voor jou? De Veluwse Bron heeft (zoals de meeste wellnessresorts) ook badkledingdagen, dan kun je in je badpak of bikini lekker relaxen.
Enne, als laatste nog (kleine toevoeging maar hoor): ze verkopen er OPI, inclusief DS collectie! WOOHOO!

Foto’s: Veluwse Bron.
Dit is géén advertorial.

 

7 Reacties

 1. Yay, fijn artikel! Ik heb nog een Wellness-voor-twee Bongo liggen, en die wil ik NU en wel direct verzilveren! Ziet er heerlijk uit.

 2. Wauw! Zit je dan in je pauze even zo’n blogje te lezen en dan heb je toch  helemaal geen zin meer om te werken.!! Ik wil ook wel zo relaxen zeg! Klinkt goed!!!!!!

 3. Woahh, ik denk dat dit wel mijn favoriete sauna van Nederland is, ik vind ook de goudmijnsauna geweldig! Maar de opgietingen zijn ook erg fijn (op tijd komen), daarna lekker afkoelen in het meer. Het eten kan inderdaad beter, maar buiten is nog een kleine bistro waar je tapas kan eten. Dit bevalt mij beter dan het restaurant! Man, nu heb ik zin om weer eens naar de Veluwse bron te gaan haha. Bedankt Emma ;)

  •  @twitter-1018821:disqus Sorry ^^ K’wil wel mee? ;-)

 4. Nice nice nice!! Krijg er spontaan zin in! :) )

 5. Ik heb al heel wat Sauna’s bezocht, maar dit blijft toch wel mijn favoriet! Echt een geweldige sauna, ruim opgezet, schoon en nooit te druk!
  De Zoutsteensauna en de Finse Sauna zijn echt mijn favoriet!
  Ik kan niet wachten om er weer heen te gaan!!

 6. Nou, nu wil ik ook weer wel eens! In Haarlem bij Sauna van Egmond kun je overigens heerlijk op de bank chillen ;-) . Meest relaxte kleinschalige sauna ooit. En dat midden in een woonwijk. Merk je niks van. Heeft ook een bioscoop en allerlei behandelingen en een dakterras en nog veel meer toffe dingen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nog 's 6 productiviteitstips » Social Business Consultancy Kees Romkes.nl - [...] praktische zaken, een goed gesprek en rust en ruimte voor mezelf. Zoals gister in de veluwse bron (Emma schreef …

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>