Navigation Menu+

Zweedse Clubsandwich

Geplaatst on 17 maart 2012 in Food | 1 comment

DSC_6978

Soms ben je die saaie bruine boterham met kaas of jam en een lik boter gewoon helemaal beu en wil je eens wat anders als lunch. Nou, dan heb ik hier het recept voor je! Een Zweedse clubsandwich, met zalm en limoenmayonaise! Heerlijk! Het recept lijkt misschien wat ingewikkeld, maar het is echt zo klaar en heel erg lekker. Misschien ook leuk voor als je eens je gasten wil verrassen, want het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit!

Ingredienten:

  • 5 vierkante, platte witbroodjes van de Ikea. Ik gebruikte Mjukkaka van de Ikea
  • Mooie, liefst verse zalmplakken die niet uit elkaar vallen. Geen zalmsnippers
  • 150 ml mayonaise (als ‘t effe kan verse!)
  • Handvol rucola
  • 1 avocado, rijp en in plakjes gesneden
  • Halve komkommer, in hele dunne plakjes
  • Halve limoen of limoensap in een flesje

DSC 6978 300x176 Zweedse Clubsandwich Neem als eerste de mayonaise, doe het in een schaaltje. Pers voorzichtig de limoen uit boven de mayonaise. Let op dat je niet te enthousiast bent want anders zul je mayo toe moeten voegen om te zorgen dat het niet te zuur wordt. Test zelf welke verhouding je lekker vindt, ik knijp zeker drie keer in de limoen, want ik vind het lekker als het wat frisser smaakt. Roer de mayo en limoensap goed door tot het weer een geheel geworden is. Bestrijk de platte (achter)kant van de broodjes met de mayonaise en leg ze allemaal op een rij.

Beleg de eerste twee broodjes met zalm en daarbovenop rucola. Het derde broodje beleg je met eerst zalm en dan gesneden plakjes avocado, het vierde broodje met eerst zalm en daarna komkommerplakjes.

DSC 7011 300x154 Zweedse Clubsandwich Stapel vervolgens de broodjes op elkaar. Begin met een plak met rucola, daarna de komkommer, de avocado, nog eentje met rucola en keer het laatste broodje om op de bovenkant, zodat die het mooi afsluit. Steek een of twee lange sateprikkers door het broodje en klaar is je clubsandwich!

Omdat ik het nogal veel vond om in m’n eentje te eten, heb ik de sandwich doormidden gesneden en hadden Kees en ik echt een heerlijke lunch!

Tips:
- Geen brood van de ikea in huis? Probeer het dan eens met witbrood of vers oerbrood.
- Je kunt ook een andere mayonaise gebruiken of mierikswortelsaus. Wat je lekker lijkt!

Smaklig måltid!

 

DSC 7006 601x397 custom Zweedse Clubsandwich

 

1 Reactie

  1. Hoewel ik geen zalm lust klinkt het toch lekker!!

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>