Navigation Menu+

Season of Extremes (part 1)

Geplaatst on 3 april 2012 in Nagellak | 4 reacties

Essence-seasonofextremes-didsomeonesaynude

Jaaaaa! Zomertijd en dus tijd voor bakken vol kleur! Essence heeft een onwijs gave en best wel gedurfde zomercollectie ontwikkeld, die tegen mijn eerdere verwachtingen in, heel erg gaaf is! Eerder liet ik al swatches zien van Essence – Brightsmates, uit deze gelimiteerde Seaons of Extremes collectie. Wat een vrolijke kleuren allemaal he? Ik heb de Kruidvat geplunderd en ben voor alle leuke en felle kleurtjes uit de collectie gegaan, de nudes laat ik even achterwege. In deze blog laat ik drie lakken zien: – 08 Did someone say nude?, 02 On the bright side en 01 It’s Two Bright (duo-lak). Kijk je mee?

De eerste is Did someone say nude?. Misschien ten overvloede maar zoals je ziet oogt de foto wat donker. Ik heb me namelijk in wel honderd bochten moeten wringen om de kleur goed op de foto te krijgen, zo lastig was dit lakje! Maargoed, de kleur is duidelijk te zien en ik vind hem leuk. Dit toffe, wat kalkachtige mintkleurige lakje lijkt wel een satijnfinish te hebben, bijna matte. Erg leuk en origineel, ik ben nog niet eerder zoiets tegengekomen. Over de kwaliteit ben ik echter wat minder vrolijk. Het lakje dekt keurig in twee laagjes maar de dekking zelf is niet fantastisch. Er ontstaan snel belletjes in de lak, wat naar mijn idee te maken heeft met de vreemde substantie die de lak is. Net alsof je vloeibaar krijt op je nagels lakt, snap je wat ik bedoel?
Toch is het een mooie kleur en ik vind hem erg vrolijk. Leuk voor Pasen!

Ciate Jewel swatch 1 600x600 custom Season of Extremes (part 1)

Ciate Jewel swatch 2 600x600 custom Season of Extremes (part 1)

Dan On the Bright Side. Over Bright en Oranje gesproken. Zei ik onlangs nog dat ik Brightsmates wel een geschikt Oranje-lak vond voor komende sport-zomer, nou, deze is deze dat zeker! Wat een onwijze knalkleur! Op de foto’s draag ik drie laagjes en zo kun je goed zien dat het een lak met jelly finish is: hij dekt nog steeds niet. Toch vind ik hem gaaf en de semi-satijnen glans maakt het iets origineler dan een standaard oranje lak. Is het nu een jelly-satijnen finish? Of gewoon semi-matte? Ik heb geen flauw idee. Leuk kleurtje, lekker fris, maar heel bijzonder… nah.

Ciate Jewel swatch 4 600x600 custom Season of Extremes (part 1)

Ciate Jewel swatch 5 600x580 custom Season of Extremes (part 1)

Wederom een duo-lak! Ik vind het leuk dat Essence heeft gekozen voor een L.E met alleen maar nagellak en dat je dan de keuze hebt tussen single of double lakjes. Cool! En omdat ik toch al knalkleuren in m’n mandje aan het laden was, heb ik ook It’s Two Bright er maar bij gedaan. En daar heb ik bepaald geen spijt van! Wat een gave blauwe, wederom jelly kleur! Hij droogt op geen enkele manier matte op, wat het heel gaaf en vooral shiny maakt. Dit is een coole lak om gewoon zonder topcoat te dragen! Awesome!

Ciate Jewel swatch 6 600x600 custom Season of Extremes (part 1)

Ciate Jewel swatch 7 600x737 custom Season of Extremes (part 1)

En dan de topcoat. Mijn eerste reactie toen ik het flesje zag, was niet zo positief. Gele nagellak en ik gaan (helaas!) niet zo goed samen, het is gewoon niet echt mijn kleur. Maar! Don’t ever judge a polish by it’s colour! Want dat er in dit hele kleine flesje gewoon een heleboel awesomesauce verstopt zat, had ik niet kunnen raden. Wat blijkt? De op het oog kanariegele lak is een hele gave megashiny duochrome topcoat! TE GEK!

Ciate Jewel swatch 13 600x664 custom Season of Extremes (part 1)

In de lichtgele lak zitten allemaal roze glitters, die een gele/roze/groene/gouden waas vormen over de blauwe lak, wat een onwijs cool effect geeft. Op de foto’s hieronder kun je het een beetje close-up bekijken, maar ik vind het helemaal te gek! Dat gele lakje mag van mij ook wel los terugkomen in de collectie! Ik denk dat de glitter het ook met een donkerrode of zwarte lak heel erg goed zou doen, binnenkort eens proberen!

Ciate Jewel swatch 11 600x971 custom Season of Extremes (part 1)Ciate Jewel swatch 14 462x600 custom Season of Extremes (part 1)

Alle lakjes zijn verder prima te verdwijderen, geen problemen met glitters en zelfs de blauwe lak trekt niet in je nagels. Ook de houdbaarheid is zoals je van Essence gewend bent, hoewel de mintgroene lak het ietsje langer vol kon houden dan de rest. Over het algemeen ben ik wel tevreden eigenlijk. Ik ben dol op dit soort zomerse kleuren, vooral om de door elkaar te gebruiken en een regenboog aan kleuren op je nagels te hebben. Ook vind ik het leuk dat Essence met alle lakjes heeft geprobeerd iets origineels te doen, wat met name met It’s Two Bright geweldig goed gelukt is, echt de surprise van de collectie. Heel cool!

seasonofextremesessence 1 600x450 custom Season of Extremes (part 1)

Wat vind jij van deze eerste drie lakjes? Hou de site in de gaten voor deel 2 van deze limited edition!

4 Reacties

 1. Woooow! Waarom ligt It’s Two Bright al een dikke week ongebruikt in mijn nagellak mand? Dat wordt zeker weten mijn volgende mani. :)

  •  @nellekepoorthuis:disqus  Show je dan wel wat foto’s?

   • Uiteraard, in de Facebookgroep. :D

 2. Heeel gaaf! =D
  Die duo lak is er 1 die op mn wishlist staat!
  Alleen met mn reis naar Spanje op het programma
  Weet ik niet of ik tijd heb om de kruidvat binnen
  te wippen ;-)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Season of Extremes (part 2) » Life & Cookies - [...] Bekijk hier de andere twee blogs over deze collectie: Season of Extremes part 1 en [...]

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>