Navigation Menu+

Review: Lush – Buffy

Geplaatst on 21 april 2012 in Beauty | 4 reacties

Lush1-1

Ken je dat? Dat verplichte ‘scrubmoment’ onder de douche, één à twee keer per week – als je het niet vergeet -? Ik ben er persoonlijk niet zo heel erg dol op maar probeer het toch regelmatig te doen, om de huid van mijn bovenbenen, dijen en billen mooi smooth te krijgen. Gelukkig zijn er heel veel fijne producten voor op de markt, die lekker ruiken. Ook Lush heeft een fijn product in het vaste assortiment zitten, Buffy. Het product valt onder de body butters, omdat het niet alleen een heerlijke scrub is, maar tegelijkertijd ook een moisterizer. Is het écht zo ideaal? Ik ontving het product van Lush en mocht het gaat testen!

Lush1 1 600x600 custom Review: Lush   Buffy

Op het eerste gezicht deed deze bar me aan een gigantisch groot stuk witte chocolade denken. Niet helemaal bekend met de scrubproducten van Lush (ik ben compleet idolaat van de shampoobars, de bruisballen en de bubble bars), wist ik niet zo heel erg goed wat ik kon verwachten. Wel vond ik het geurtje direct lekker. Cacao boter en shea boter met een vleugje lavendel. Heerlijk! Ik ben niet zo heel erg dol op zoete geurtjes en dit subtiele geurtje bevalt me wel.

Over het gebruik heb ik nog eens goed gekeken op de website van Lush. Ze schrijven:
“Buffy geeft je achterkant een flinke beurt met een krachtige scrub van gemalen amandelen, rijst en adukibonen gemixt met vochtinbrengende oliën. Gebruik in douche of bad als je huid nat is en je dode huidcellen verdwijnen en bloedcirculatie wordt gestimuleerd met citroenolie. Gezonde, gladde billen zijn het resultaat. Goed laten drogen voor je Buffy weer opbergt!”

Dat lijkt veel goeds te beloven! Om jullie een goed beeld te geven van hoe Buffy werkt, heb ik de bar eerst op m’n handen getest (heel zachtjes!), zodat ik de foto’s kon maken. Hoewel de scrubbar eigenlijk bedoelt is voor de rest van je lijf (m.u.v je gezicht!), had ik weinig zin om direct mijn dijen op de foto te zetten icon wink Review: Lush   Buffy

Ik heb de wastafel vol warm water laten lopen en mijn handen goed nat gemaakt. De scrubbar werd direct merkzaam al zachter door de warmte van het water en toen ik de scrub over mijn huid haalde, voelde ik zachtjes de scrubstukjes over mijn huid gaan en bleef er een soort creme achter, waarmee ik heerlijk mijn handen kon scrubben. Ik heb het heel zachtjes gedaan, met een draaiende beweging, om mijn huid niet te beschadigen, want de scrub is vrij grof. Even opletten dus!

Lush1 2 2 600x435 custom Review: Lush   Buffy

De crème heb ik even in mijn handen laten trekken en daarna m’n handen goed afgespoeld in het water. Even voelde het alsof mijn handen maar niet schoon werden, want er bleef een laagje olie achter! Gelukkig hoort dat zo bij dit product en is het eigenlijk een handige bijkomstigheid. Na het scrubben hoef je niet zelf met bodybutters en lotions in de weer, want dat zit nog op je huid! Voorzichtig droog deppen en fijn in laten trekken dus!
Het intrekken duurde bij mij helemaal niet lang en daarna waren m’n handen heerlijk zacht!

Onder de douche was het eigenlijk precies hetzelfde verhaal. Het scrubben gaat makkelijk, hoewel het blok wel een keertje uit m’n handen vloog: glad! Maar eenmaal bezig ging het super, lekker scrubben en ietsje ruwer dan ik op mijn handen deed. Wel jammer vond ik het dat je de heerlijke geur van de bar eigenlijk nauwelijks tot niet ruikt als je druk bezig bent. Ik heb de scrubbar over mijn hele lijf gebruikt en even opgelet met de wat gevoeliger stukken huid, maar het ging prima! Na het douchen lekker afgedept en de olie in m’n huid laten trekken. Klaar! Mijn huid voelde ook super zacht en mijn onderbenen waren de volgende ochtend niet uitgedroogd, wat normaal wél ‘t geval is. Ideaal!

Lush1 3 2 601x334 custom Review: Lush   Buffy

Wel vroeg ik me nog af wat er nou precies voor scrubdeeltjes in deze bar zit. Ik gebruik namelijk bewust alleen maar natuurlijke scrubs, en geen scrubproducten met plastic deeltjes/bolletjes erin. Die plastic deeltjes spoel je namelijk door de afvoer en dat is onwijs slecht voor het milieu! Zout, suiker en bijvoorbeeld amandelstukjes in scrubs, worden op natuurlijke manier afgebroken of lossen op. Veel beter dus! Bij Lush zit dat wel goed. Met deze bar scrub je je achterste met gemalen rijst, amandelen en ‘aduki bonen’. Voor mij geen probleem om deze bar nog veel vaker te gebruiken, want ik vind hem heerlijk!

Kortom, een heerlijke scrub voor onder de douche. Hij werkt fijn, de olie die achterblijft en in je huid trekt is werkelijk heerlijk en superverzorgend. Wel vind ik het een nadeeltje dat je de geur van het product tijdens het scrubben helemaal niet ruikt, waardoor een deel van de fun toch verloren gaat. Ook is het grote blok niet altijd even handzaam. Toch mag het voor mij de pret niet drukken. Ik bespaar een boel op tubes en andere potten met producten en ga deze bar nog wel een tijdje gebruiken tot ‘ie op is!

Buffy is te koop bij de winkels van Lush of online in de webshop via www.lush.nl en kost 10.25 per 90 gram. Een blok bestaat uit ongeveer 70 gram.

Wat is jouw favoriete scrubproduct?

Live & Cookies & Lush geven samen een feestje, speciaal voor jullie!

Samen met Cheyenne van Lush, organiseer ik op zaterdag 19 mei een gezellig feestje bij Lush Rotterdam. Ik vond het namelijk wel weer eens tijd voor een feestje met een boel gezelligheid, gratis hapjes en drankjes én ik wil jullie, lezers, graag eens ontmoeten! Wat is leuker dan dit direct te combineren met shoppen bij Lush?

Het feest is na sluitingstijd van 19.00 tot 21.30, dus je hebt de hele winkel tot je beschikking! Je kunt lekker rondkijken, producten ruiken en proberen en zoveel advies én samples krijgen als je wil. Ook verloten we een leuk cadeau en krijgt iedereen natuurlijk een fijne goodiebag!
Er zijn maximaal 30 plaatsen, dus wees er snel bij!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

4 Reacties

  1. Tip van Peet: Als zeep en scrubbars te glad zijn en weg glippen onder de douche: Een ‘zakje’haken voor er omheen :P Bied ik hierbij ook nog eens aan om dat voor je te regelen ;) Voorkeur voor een kleur?

  2. Wat een leuk feestje!! Ik heb dan alleen al een afspraak…. ;-(

Trackbacks/Pingbacks

  1. Review: Lush - Seanik » Lifestyle blog Life & Cookies - [...] voor weer een review van een overheerlijk Lush-product! Nadat ik eerder al een review schreef over Buffy-scrub en Angels …
  2. Life&Lush feest: partyverslag! » Lifestyle blog Life & Cookies - [...] lekker nieuw product wilde proberen. Ik greep ook het moment aan om wat leuke dingen te kopen: de Buffy …

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>