Navigation Menu+

Ik ga op reis en neem mee: tripadvisor.com

Geplaatst on 22 april 2012 in Travel | 1 comment

irving2

Zodra de lente begonnen is (qua kalender dan, het weer doet nog niet echt mee), hoor je iedereen erover. De zomervakantie. Waar gaan we heen? Wat gaan we precies doen? Twee weken weg in de warmte en aan het zwembad hangen of een stedentrip? Rondreizen door Scandinavië of op een camping in de ardennen? Of in het voor- of naseizoen naar een ver land waar het áltijd lekker weer is? De keuzes zijn te over maar een beetje snel moet je wel zijn, voor alles al volgeboekt is en je de hele zomer kunt verregenen aan het Nederlandse strand.

irving2 198x300 Ik ga op reis en neem mee: tripadvisor.comEen handige website die ik zelf graag gebruik om te helpen bepalen waar ik naartoe wil en waar dan te verblijven, is Tripadvisor.com. Deze supersite is een enorme database van recensies van hotels, b&b’s,  restaurants en activiteiten. De recensies zijn van mensen over de hele wereld, die vaak eerlijk en oprecht  – soms een beetje bevooroordeeld – hun verhaal vertellen over de locatie waar ze verbleven. Ook laten reizigers vaak goede tips en trucs achter en zijn ze eerlijk over het personeel, de kosten en de hygiene in hotelkamers en andere openbare gelegenheden.
Nog een voordeel is dat je direct op de website van Tripadvisor een kamer kunt boeken via expedia, booking.com of andere boeking-sites. Ideaal en het scheelt je een boel gedoe en gezoek.

Sinds ik tripadvisor ken, heb ik niet meer in een slecht hotel geslapen – een hard lesje na een debacle met een hotel in Rome – en kan ik gewoon genieten van mijn verblijf. Mijn verwachtingen kloppen eigenlijk altijd wel met wat je uiteindelijk krijgt, nadat ik de locatie heb gechecked op Tripadvisor. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je precies waar je aan toe bent. Weg met de nare vieze kleine hokjes die zogenaamd een ‘ruime tweepersoonskamer met twinbed’ moeten voorstellen.

TripAdvisorReviewFlyer2 en 228x300 Ik ga op reis en neem mee: tripadvisor.comZelf ben ik ook reviewer op Tripadvisor en laat ik met regelmaat eens een verhaaltje achter als ik ergens geslapen heb. Of het nou slechts één nacht is (heerlijk geslapen in het Carlton President in Utrecht) of ruim een week (Adina Appartment Hotel in Berlijn), ik laat altijd even weten hoe ik het ervaren heb en of alles naar wens was of juist niet. Dat is juist weer handig voor andere reizigers! Hoe meer reviews een hotel tenslotte heeft, hoe betrouwbaarder het is! Met regelmaat laten andere reizigers een reactie achter dat ze mijn review waarderen. Superleuk toch?

Wel is het goed opletten dat je altijd meer dan één review leest. Soms zitten er hele zure lui bij die hun dag niet hadden of wiens bagage op het vliegveld kwijtgeraakt is en die dan hun hele vakantie maar bagger vinden. Terwijl dat niet aan de locatie hoeft te liggen en de rest van de reviews veel waarheidsgetrouwer overkomen.

Het leuke van reviewer zijn op Tripadvisor is dat je ook per mail goed op de hoogte blijft. Zo krijg ik af en toe emails van hoeveel mensen mijn reviews hebben gelezen, wat de tien beste hotels ter wereld zijn, waar je de allermooiste zwembaden kunt vinden, etc. Niet heel serieus, puur fun en leuk om te lezen.

Dus ga je op vakantie naar Spanje? Of wil je slapen in een leuke agriturismo in Italië? Of moet je voor zaken naar bijvoorbeeld Dublin of een andere stad? Ook dan kun je terecht bij deze website. Er is een handige app voor de iPhone, zodat je ook onderweg Tripadvisor kunt raadplegen. Je kunt eenvoudig en snel zoeken tussen hotels en weet direct of het bij je past en of het wat voor je is. Een fijne nachtrust gegarandeerd!

Oh en wil je zien in wat voor ellende ik terecht kwam in Rome, bijna een jaar geleden? Bekijk dan dit filmpje eens icon smile Ik ga op reis en neem mee: tripadvisor.com

Ik heb van reisorganisatie Arke (die dit hotel voor me hadden uitgezocht) nooit een cent gezien. De reden daarvoor was dat ik direct bij aankomst naar Nederland had moeten bellen om te klagen. Feit dat ik eerder uit dit krot weg ben gegaan en naar een ander hotel vertrokken, deed er niet toe. Kortom: check je bestemming icon smile Ik ga op reis en neem mee: tripadvisor.com

Wat is het ergste hotel waar jij ooit gelogeerd hebt? En het beste?

1 Reactie

  1. Emma, klopt helemaal.  Alleen als toevoeging, je kunt ook tripadvisior in meerdere talen bekijken.  Mocht je bijvoorbeeld naar Chicago gaan zal ik zeker ook op de engelstalige TA kijken.  Zelf schrijf ik al mijn reviews in het engels onder stalenbu.  Cheers

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>