Navigation Menu+

Groene nagellak: do or don’t?

Geplaatst on 25 april 2012 in Nagellak | 11 reacties

Groenenagellak

Als het om nagellak gaat, is mijn vriend een enorme steun. Hij vindt het niet raar dat ik twee enorme rekken vol nagellak aan de muur heb hangen, ook niet dat ik elke winkel met nagellak in ren om te kijken of er iets leuks bij zit en voor kerst/mijn verjaardag had ie een doosje vol prachtige lakjes besteld uit Amerika. Wat een droomvent he? Er is alleen één ding wat ie helemaal niks vindt. En dat is groene nagellak. Hij vindt het niet mooi en ik vind dat jammer. Want groene nagellak is best heus heel erg mooi en natuurlijk, er zijn ook vieze groene kleurtjes die niet bij m’n huid passen. Dus om eens te bekijken hoe do of don’t groene nagellak nou eigenlijk is, wil ik zeven lakjes uit mijn collectie laten zien.
 sevengreenpolishes 2 Groene nagellak: do or dont?

sevengreenpolishes 3 Groene nagellak: do or dont?

Kiko Milano – 297 Acid Green: Over groen gesproken, haha! Deze lak is echt fris, knalgroen. En ik hou er wel van. Helaas lakt de lak zelf niet zo geweldig, de substantie is erg dun, bijna water en ik had drie laagjes nodig om mijn nagels grasgroen te krijgen. Maar eenmaal gelakt, dan heb je ook wat! Kermit op je nagels!

sevengreenpolishes 4 Groene nagellak: do or dont?

Rimmel London 60 seconds – 825 Skyhigh: Dit is zo weird. De lak is groen/blauw in het flesje, beetje zeegroen zelfs. En op mijn nagels is ‘ie dat ook. Maar op de foto’s niet! Jammerrr! Toch vind ik het een prachtig mooie kleur en ben ik heel tevreden over dit lakje. Ik vond het een opvallend prettig kwastje, niet te dikke lak maar ook niet te dun en supersnel droog. Top!

sevengreenpolishes 5 Groene nagellak: do or dont?

Hema – Nummer 10: Kleine flesjes, 7 milliliter. Kan weinig mis mee gaan zou je denken. En ook al ziet deze lak er eigenlijk best leuk uit en is het een fijn fris kleurtje, de kwaliteit vind ik echt om te huilen, zo slecht. Dit mooie groen metallic lakje lakt rommelig, dekt slecht en ik had er zelfs bubbeltjes in gekregen (zie middelvinger). Zo jammer! De dekking vind ik nog wel het grootste minpunt, want een metallic lakje hoeft van mij na drie (!) lagen niet meer zo doorzichtig te zijn. Dit lakje is nog wel uit de oude collectie van Hema, inmiddels zijn er veel nieuwe kleurtjes en ik heb begrepen dat die kwaliteit wel een stuk beter is!

sevengreenpolishes 6 Groene nagellak: do or dont?
Catrice – King of Greens: Oh Yeah! Catrice doet dat toch wel goed hoor, van die prachtig shiny lakjes uitbrengen. Dit fantastische lakje heet met recht King of Greens, want wat een superkleur met een heerlijke shimmer erin. Toen ik het flesje zag had ik verwacht dat het lakje een stuk meer parelmoer zou zijn, maar de felgroene shimmer maakt het juist een hele frisse lak! De kwaliteit is zoals je van Catrice gewend bent, uitstekende lak en dekking (twee laagjes) met een iets minder geweldig kwastje. Oefenen dan maar!

sevengreenpolishes 7 Groene nagellak: do or dont?

Zoya – Veruschka: Eigenlijk vind ik dit een heel kerstig lakje en ik vrees dat ik hem voor de donkere decemberdagen niet meer zal dragen. Toch vind ik dit een heel bijzondere en mooie lak. Hoe een matte lak toch een prachtige groene glans kan hebben! Hij dekt goed, droogt snel en je ziet de lak dan langzaam van felglanzend naar mat gaan. Twee laagjes, meer heb je niet nodig. Als je heel zuinig bent, zou je zelfs met één laagje af kunnen!
sevengreenpolishes 8 Groene nagellak: do or dont?

P2 Color Victim – 601 Good Luck!: Toen ik mijn nagels lakte met dit bijzondere mosgroene lakje, wist ik weer waarom ik deze lak uit het schap trok bij de Duitse DM Drogerie. Het is namelijk géén legergroen, ook geen grijs en ook geen felgroene kleur, maar alles er tussenin en dat vond ik cool. Dit zijn twee laagjes en zoals je ziet glanst hij geweldig. Nice!

sevengreenpolishes 9 Groene nagellak: do or dont?
China Glaze – Gussied Up Green: Een van mijn allereerste groene nagellakken, uit een kerstcollectie van China Glaze. Een heel mooie, donkere, bijna vampy groene kleur. De enorme glans en de prachtige shimmer, maken dat het echt luxe voelt om deze lak te dragen. Ik weet nog goed dat ik er enorm van onder de indruk was toen ik hem net kreeg en dat gevoel heb ik eigenlijk nog steeds wel. Een van mijn absolute favorieten!

Al met al ben ik eigenlijk wel heel blij met de groene nagellakjes in mijn collectie. Ik vind ze niet allemaal even fantastisch en sommigen vallen gewoon niet in de categorie groen wegens teveel blauwe tonen (mintkleurtjes enzo), maar voor de rest vind ik groene nagellak eigenlijk gewoon een absolute DO!

Draag je groene nagellak? En wat is je favoriet uit bovenstaande lakjes?

11 Reacties

 1. Oeww!! Die van Kiko is echt Kikkuh!! Ik heb op dit moment die 3 in 1 kleur van Essence op. Donkergroen met een glittertje derbij om er overheen te doen. Groen is mooi! En ik vind, als jij dat ook vind, dat je vriend maar moet vinden dat het ook mooi is! :D Dan kijkt ie maar eens een dag niet naar je nagels :P

  • Arme Kees, hij heeft altijd zoveel aandacht voor wat ik op mn nagels smeer ;-)

 2. Ik vind groen ook mooi, vooral diep, donkergroen. Zoya Verushka heb ik zelf ook en met een glanzende topcoat erover issie ook heel mooi!
   
  Bij deze staat Gussied up Green op mijn hebbenlijstje!

 3. Ik heb ook lekker groen op nu, een donkergroene met lichte shimmer van Maybelline :) . Tweede keer. Vind niks mis met groen! Kees moet niet zeuren. Zeker de wat lichtere groene kleuren kunnen prima, ook buiten kerst om. Heb wel gemerkt dat je met de hele lichte en felle groen moet oppassen voor nagelverkleuring (althans met die van Ciaté).

 4. Kiko komt het dichtst bij ‘mijn’ groen :-)

 5. Groen is mijn favoriet! Heb laatst ook een flesje bij de Hema gekocht, nummer 11. Deze dekt mooi na twee keer lakken en blijft goed zitten. Kleur is prachtig, ik ben er helemaal happy mee. 
   
   

 6. Ik hou van groene lak. MAAR wat ik wel jammer vind is dat ik ook een vage kleur groen op mijn nagels had toen ik ging bevallen (over 2 dagen een jaar geleden! Haha). Maar echt op elke foto vallen die nagels zó op! Ik had nog gedacht om het eraf te halen voor ik naar het ziekenhuis ging maar niet gedaan. Nu dus spijt. Echt spijt. Ik zal een foto posten via Facebook ;-)

 7. Ik vind groen super leuk maar draag het bijna nooit, grijp toch sneller naar andere kleuren! 
  King Of Greens vind ik het mooist :)

 8. Hee super mooie nagellak, waar kun je de nagellak van Zoya kopen want ik ben echt verliefd op die kleur!
  Xx pauline

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>