Navigation Menu+

Gezichtsverzorging: Chanel Hydra Beauty

Geplaatst on 26 april 2012 in Beauty | 3 reacties

chanel hydra beauty-2

Met een beetje geluk weet je hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen. Met name de huid van je gezicht is heel erg belangrijk, puur omdat je gezicht zoveel te verduren krijgt! Praten, lachen, weer en wind, make-up en allerlei andere dingen hebben een enorme invloed op je huid en de gezondheid daarvan. Is het dan niet heerlijk om de huid van je gezicht eens heerlijk te belonen met een fijne verzorging?

Ik ben nogal praktisch ingesteld en hou niet heel erg van getut met zes verschillende soorten creme’s. Ik had een dag- en nachtcrème, drie soorten reinigers, een hydraterende creme en gebruikte met enige regelmaat maskertjes. En dat allemaal voor mijn gezicht! Dat schoot niet echt op, al die potjes, tubes en flesjes. Gelukkig houden ze bij Chanel ook niet van onnodige poespas (helemaal in de geest van Coco Chanel herself) en hebben ze daar iets op gevonden. De ‘Hydra Beauty’ serie is er op gericht om een huid weer in balans te brengen. Ik heb een crème en het serum van deze lijn en ben geadviseerd deze twee keer per dag te gebruiken. ‘s Ochtends én ‘s avonds. Weg dus met al die overbodige potjes, ik heb nu een pot en een tube en dat bespaart een boel tijd en gedoe!chanel hydra beauty 2 600x435 Gezichtsverzorging: Chanel Hydra Beauty
Ik was elke ochtend mijn gezicht (gewoon met water) onder de douche. Ik was m’n gezicht nooit met zeep, want dat is enorm slecht voor je huid! Om de dag gebruik ik wel de cleaner van Lush, Angels on Bare skin (check de site zaterdag aanstaande voor een review!). Die reinigt de huid en scrubt ook heel lichtjes. Heerlijk!

chanel hydra beauty 8 150x150 Gezichtsverzorging: Chanel Hydra Beauty Na het douchen breng ik direct het Hydra Beauty serum van Chanel aan. Een serum is een vloeibare emulsie die ik graag gebruik om mijn huid extra te verzorgen. Ik heb een hele gemengde huid, die best een hoop te verduren krijgt. In de zomer droogt je huid namelijk behoorlijk uit door de zon (als ie schijnt…) en in de winter door de kou. Een serum is dan een handige oplossing om je huid nét dat beetje extra te geven. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik geniet er stiekem ook wel van. Het voordeel van dit heerlijke (maar ietwat dure) product is dat je maar slechts één pompje nodig hebt van het serum, waardoor je er lekker zuinig mee kunt zijn. Het is genoeg om de huid van je gezicht heerlijk mee op te frissen en dit serum hydrateert, kalmeert en brengt de huid in balans. Hmmm!

chanel hydra beauty 7 150x150 Gezichtsverzorging: Chanel Hydra Beauty Als het serum is ingetrokken (dat gaat supersnel!) breng ik voorzichtig met masserende bewegingen de crème aan. Ook daar hoef ik nooit zoveel van te gebruiken, wederom een voordeel. De crème is vrij stevig maar smeert wel heel prettig uit over mijn gezicht en trekt ook lekker snel in. En klaar ben ik! Ik laat de crème ook helemaal in de huid trekken vóór ik met make-up verder ga. Ook doe ik regelmatig een dagje zonder make-up, als ik de deur niet persé uit hoef. Wel zo prettig en zo krijgt mijn huid te tijd om lekker te ademen. De crème werkt matterend, dus je krijgt geen hele glimmende en vet uitziende huid.

Ik heb deze producten inmiddels alweer een paar maanden in gebruik en vind het heerlijk. Hiervoor gebruikte ik een dagcrème van Rituals en een verzorgend serum voor ‘s avonds, en dat werkte wel maar verzorgde mijn huid toch minder goed dan deze producten. Ik ben er dan ook heel erg blij mee en merk echt dat mijn huid veel zachter is geworden en dat ik minder oneffenheden heb zoals puistjes, rode huid en andere vervelende dingetjes. Erg fijn!

Klein nadeeltje aan deze producten van Chanel is de geur. Het is maar een licht geurtje maar ik heb er enorm aan moeten wennen! Het is helemaal geen standaard cosmetica-geur en dat vind ik ergens wel origineel, maar ik kan me ook voorstellen dat je er enorm op afknapt. Volgens Chanel is het “een mix van bloem- en fruitextracten zoals witte perzik en watermeloen, gemixt met jasmijn, pioenroos en cyclamen.” Niet echt mijn grote favoriet! Toch valt het na een tijdje reuze mee.  Gelukkig ruik je de geur niet meer nadat je het product hebt aangebracht.

chanel hydra beauty 3 298x241 custom Gezichtsverzorging: Chanel Hydra Beauty Het bijzondere (volgens Chanel) aan deze producten, is het gebruik van de Camelia-bloem in het product. De Camelia was de lievelingsbloem van Coco Chanel en deze zie je dus vaak terugkomen in eigenlijk alles wat door Chanel wordt gemaakt. Maar nu is ook gebleken dat deze speciale bloem heel veel bijzondere eigenschappen heeft, met name voor de huid. De bloem is namelijk heel erg hydraterend! Ideaal en wat een grappig toeval. Zo kan hét symbool van Chanel ook verwerkt worden ín het product!

Deze beide producten zijn geschikt voor de normale tot droge huid en zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken. Kortom, heerlijke producten dus! Het prijskaartje is dan een iets grotere uitdaging, want de crème en het serum zijn beide redelijk prijzig. De crème kost €56,00 (50 gr) en het serum € 67,00 (30 ml). Daar krijg je natuurlijk prachtige luxe producten voor, in een supermooie pot en flacon. Ook gaan deze producten lang mee. Maar een investering is het absoluut!

Wat gebruik jij graag als gezichtsverzorging? En met welke high-end producten verwen je jezelf?

3 Reacties

  1. Ik ben momenteel een cremetje van Vichy aan het proberen, Normaderm ofzo. Nog maar twee dagen in gebruik, dus welk effect het gaat hebben weet ik nog niet. Huid lijkt wel zachter te zijn.

  2. Chanel is echt een goede inverstering waard! Ik gebuik de purete lijn, gezichts reinigsgel en lotion en het masker gebruik ik. Dagelijks de zonnebrand creme factor 50. Het is inderdaad een uitgave maar me huid knapt er met de dagen mee op. :-) Wil ook graag het serum van de Hydra Beauty lijn proberen.. gegroet

  3. Vind het juist een overheerlijke geur! Zo zie je maar weer. Het serum is een heerlijk product, je huid voelt meteen gladder en soepeler aan.

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>