Navigation Menu+

NOTD: Koninginnedag nagels

Geplaatst on 30 april 2012 in Nagellak | 1 comment

koninginnedag nagels-1

Om met de deur in huis te vallen: ik ben niet zo heel erg dol op Koninginnedag. Qua feesten met een boel Oranje heb ik meer met Bevrijdingsdag en voetbal. Maar toch vind ik het dan wel weer leuk om lekker met nagellak te knutselen en wat geschikte mani’s voor de feestdagen in elkaar te prutsen. Ik heb er twee geprobeerd, dit zijn ze geworden!

De eerste mani is gewoon een simpele oranje shimmerlak van de Hema (nummer 02), met een Black Shatter van O.P.I eroverheen. Simpel, snel en gemakkelijk en als je ‘m ietsje glimmender wil, heel makkelijk af te maken met een topcoat.

koninginnedag nagels 1 600x600 NOTD: Koninginnedag nagels

koninginnedag nagels 2 600x642 NOTD: Koninginnedag nagels

Zoals je op de foto ziet reageerde de oranje onderlaag niet heel erg goed op de shatter. Ik heb dan ook maar één laagje oranje gebruikt, ik zou wel écht twee aanraden!

De tweede mani kostte wat meer tijd, maar was het wel waard. Ik vind vlaggetjes erg leuk om te maken en besloot hier wat tijd in te steken.
Ik heb vier lakken van Catrice’s Ultimate Lacquer collectie gebruikt:

  • 060 Bloody Mary To Go (rood)
  • 470 Snow Motion (wit)
  • 580 Blues Brothers Vol. II (blauw)
  • 020 MAN! Go Tango! (oranje)

De oranje lak is écht te gek en heel geschikt voor de komende feestdagen. Helaas is de lak niet meer verkrijgbaar in het huidige assortiment, maar wellicht heb je ‘m ooit gekocht. Ik heb twee vrij dikke lagen van de oranje lak gebruikt om hem dekkend te krijgen. Daarna goed laten drogen voor ik verder ging. Voor de lijntjes heb ik uit de losse pols een wat grotere witte lijn getrokken en daar met een klein kwastje de dunnere blauwe en rode lijntjes overheen getrokken. Het voordeel van die dikke witte lijn is dat je niet drie laagjes van de rode en blauwe kleur hoeft te doen om ook die kleuren goed dekkend te krijgen. Wederom goed laten drogen! Duurt wat langer dan normaal, want alles bij elkaar zit er best een boel nagellak op je nagels. En klaar is je Q-day mani!

koninginnedag nagels 3 600x600 NOTD: Koninginnedag nagels

koninginnedag nagels 5 600x600 NOTD: Koninginnedag nagels

koninginnedag nagels 7 600x595 NOTD: Koninginnedag nagels

 

Enne, ja ik weet dat we in een land met ‘Rood, Wit Blauw’, leven. Op de foto’s is het echter andersom. Maar als ik naar mijn nagels kijk, zie ik het gewoon op de juiste manier hoor!
Hoe zien jouw nagels er uit vandaag? Maak er in ieder geval een leuke en vrolijke dag van!

 

1 Reactie

  1. Leuk! Mijn nagels zijn rood, en alleen mijn wijsvinger heb ik rood-wit-blauw gemaakt, niet met streepjes maar helemaal. :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Je nagels in een koninginnedagtintje | Verrassend Genoeg - […] - Vlaggetjes van Life & Cookies […]

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>