Navigation Menu+

Gastblog: AppleTV

Geplaatst on 2 mei 2012 in Gadgets | 9 reacties

5901041435_db43fb674e_b

Ik hou van mensen met mooie, goede en leuke verhalen. En ik wil ze graag delen. Niet alleen schrijf ik daarom zelf graag blogs, maar ik lees ze ook graag. Daarom vraag ik zo af en toe een weerloos slachtoffer om een gastblog te schrijven voor Life & Cookies, omdat goede verhalen gewoon een podium nodig hebben. Vandaag vertelt mijn vriend, Kees Romkes (zwaar Apple verslaafde) over een van de vele mooie Apple producten in ons huis, de AppleTV.

Hi! Ik ben Kees en ik ben Apple addict. Eigenlijk hebben we alles in huis wat Apple maar maakt, van iPhones en iPads tot Macbooks, iMacs en twee keer een AppleTV. Één voor in de slaapkamer en één voor in de huiskamer. Maar wat is een AppleTV? En belangrijker, wat kun je er mee?

5901041435 db43fb674e b 300x168 custom Gastblog: AppleTVDe AppleTV is een klein vierkant kastje – een soort mediabox – dat je aansluit aan je televisie en op je internet. Het is een echt hebbedingetje, het kan je foto’s, video’s, muziek en andere media vanaf je Mac, iPhone of iPad afspelen op je TV. Ook heb je via AppleTV toegang tot een leuk aantal HD-films, kun je trailers en YouTube filmpjes kijken. Ook het beeld van je iPhone of iPad kan hij via een draadloos netwerk laten zien op je televisiescherm. Maar er kan nog wel meer met de AppleTV en ik gebruik hem eigenlijk voor andere dingen, zoals:

1. Het afspelen van YouTube video’s.
Ik maak graag gebruik van YouTube, ik maak zelf veel filmpjes en kijk (tijdens het huishouden bijvoorbeeld) regelmatig filmpjes. Dat kan ook op de AppleTV.

2. Het kijken van HD films.
Het downloaden en streamen van films naar een TV vind ik erg veel werk en gedoe, die tijd stop ik liever in andere dingen. Dus stream ik sinds kort films vanaf de AppleTV en kijk die op mijn TV. Ik betaal en kan daarna de film direct kijken, in Full HD, terwijl de film nog aan het downloaden is! Fenomenaal dat zo’n klein kastje die kwaliteit kan leveren. Het aanbod van films is best wel oké, het is nog geen grote database videotheek, maar nieuwe films zijn toch vrij snel te zien nadat ze uit de bioscoop zijn. Voor een HD-film betaal je € 4,99, voor de standaard versie € 3,99. Dit geld wordt gewoon van je Apple-ID afgeschreven, dus je hebt ook geen gehannes met creditcards of PayPal.

3. Het beluisteren van muziek vanaf mijn iPhone of computer
Het ‘kastje’ streamt muziek vanaf mijn telefoon, iPad of computer, rechtstreeks naar de TV (of in mijn geval stereo installatie) en speelt direct af. De kwaliteit is goed te noemen, maar niet fantastisch in mijn beleving. De kwaliteit is niet zo super als wanneer je een cd op zou zetten of je telefoon direct aan zou sluiten. Niets waar je je aan zal storen als normale luisteraar, maar met een getraind oor hoor je het verschil.

4. Vakantiefoto’s bekijkenapple tv 2012 movies 302x207 custom Gastblog: AppleTV
Hier is de AppleTV echt ideaal voor! Vanaf het apparaat waar je foto’s op opgeslagen staan (niet je fotocamera, maar laptop bijvoorbeeld) lekker snel en direct vakantiefoto’s bekijken vanaf de bank, zonder dat je gebogen zit boven een album, een relatief kleine ipad of telefoon. Lekker groot op de tv, makkelijk te bekijken! Het lijkt me erg leuk om een keer direct vanaf mijn iPhone, iPad of computer foto’s te bekijken op de TV. Het is er alleen nog nooit van gekomen icon wink Gastblog: AppleTV

5. Filmtrailers
De AppleTV heeft een ‘app’ genaamd ‘trailers’, die ik regelmatig check voor nieuwe trailers van films. Perfect om nieuwe pareltjes en andere coole films te ontdekken. Het coole is dat je dan ook

De eerste vernieuwde versie van de AppleTV (uit 2010) ligt al bij de mediamarkt voor € 89 en de nieuwste versie (uit 2012) kost € 109. Het verschil? De resolutie. Een heel technisch verhaal, maar de nieuwste versie ondersteund ‘full HD’ resolutie, namelijk 1080p. In het kort betekend dat een scherper plaatje, mooiere kleuren en strakker, vloeiender beelden. Het blijft een Apple product, dus veel zaken op de AppleTV werken perfect met andere Apple apparatuur (zoals je iPad en iPhone), maar zijn lastiger te gebruiken met bijvoorbeeld een computer met Windows (zeker als je geen iTunes fan bent) of Android telefoons. Gelukkig zijn er ook jailbreaks voor de AppleTV beschikbaar waarmee je de mogelijkheden groter maakt en minder last hebt van beperkingen.

Een AppleTV is vooral een aanvulling op de apparaten van Apple die je al hebt en daarom kan het gebruik van een AppleTV wat tegenvallen als je helemaal geen producten van Apple in huis hebt. Toch is een AppleTV heel goed te gebruiken en bedienen als je helemaal geen iPad of iPhone hebt en gewoon graag HD films wil streamen en kijken op je tv. Alle voors en tegens daargelaten: ik heb er in ieder geval veel plezier van en maak er regelmatig gebruik van!

Wil je meer weten over Kees? Volg hem dan op twitter!

Heb je zelf ook een leuk verhaal, hobby of iets anders dat je graag zou willen delen? Of zou je überhaupt graag gastbloggen? Stuur dan een mail naar emma@lifeandcookies.nl!

9 Reacties

 1. Ik zit nog te twijfelen over de AppleTV… Als er een echte TV uitkomt van Apple zullen deze functionaliteiten er ook wel inzitten. Maarja… Die zal geen 109 euro worden ;-)

  •  @Marcel van Erk Klopt, en inderdaad, de prijs zal wel omhoog gaan! Zolang het alleen een ‘hobby’ project van Apple blijft, zal het wel binnen de perken blijven…. Ik ben in ieder geval benieuwd en hij komt hoe-dan-ook in onze huiskamer ;-)

 2. Wij hebben een Mac Mini staan voor tv en muziek, ook erg fijn!

 3. @Lifeandcookies geweldig, het had gewoon door mijn eigen Applefanboy @RoelJewel geschreven kunnen zijn :-) cc @keesromkes

  • @Sanne040 @roeljewel @keesromkes Nou Roel is van harte welkom om over een ander leuk gadget wat te schrijven hoor!

   • @Lifeandcookies @Sanne040 @keesromkes Ja, ik moet eigenlijk ook weer es wat schrijven… #verstoffendeblogenzulks

 4. Dit is echt zoiets waar ik prima zonder zou kunnen maar toch wil hebben omdat het kan. En omdat het van apple is..

  Wie weet, ooit.

  • ‘t Is een hebbeding maar met een groter gebruiksgemak en nut dan je vooraf denkt!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mountain Lion, vandaag te koop. » Social Business Consultancy Kees Romkes.nl - [...] alles wat er op je mac gebeurd draadloos streamen naar een AppleTV. Wij hebben er twee in huis (lees …
 2. Apple; een kijkje in mijn glazen bol » Social Business Consultancy Kees Romkes.nl - [...] AppleTV (nu in beeld met dit kleine kastje) is de aanloop van Apple als het gaat om ‘display beleving’. De …
 3. AppleTV? Dat is gewoon een second screen voor je iPhone - [...] hebben een AppleTV overal (en zo niet, voor nog geen € 100 heb je er een) en dat ís …

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>