Navigation Menu+

Favoriete parfums

Geplaatst on 3 mei 2012 in Beauty | 17 reacties

favoriete parfum-1-3

Ondanks de enorme bakken met advertenties, vind ik parfum eigenlijk een ondergewaardeerd beautyproduct. Het is (naar mijn idee) echt onmisbaar en maakt een goede outfit helemaal af maar los van de advertenties, talloze reclames en aandacht voor geuren, hoor je er maar weinig over en is het niet écht een discussiepunt, zoals nagellak, mascara en de leukste shoppingplekjes dat wel kunnen zijn. Zo zonde!

favoriete parfum 1 3 600x397 Favoriete parfums

De parfum die ik draag wordt bepaald door mijn stemming, het weer en de kleding die ik draag. Voor een vrolijke zomerdag kies ik vaak voor een wat zoetere of frisse geur en op grijze dagen vaak voor de wat zwaardere klassiekers. En dan is er ook nog een groot verschil tussen de geuren die ik in de zomer en winter draag! Al met al heb ik zo een leuke verzameling parfums bij elkaar gespaard, die keurig in een donkere lade van mijn kast worden bewaard, zodat ze niet onnodig aan teveel licht worden blootgesteld en dus ook langer goed blijven.

Uit mijn geurenstash heb ik vijf geuren gehaald, die ik persoonlijk heerlijk vind. Het zijn stuk voor stuk de kleinst verkrijgbare varianten, want ik vind het zo zonde om met enorme flessen in de weer te moeten! Dan is de geur vaak al bedorven (na een paar jaar) voor ik hem op heb. Enfin. Mijn vijf favorieten!

favoriete parfum 344 Favoriete parfums

 1. Jil Sander  – Sun Delight
  Ik ben bepaald geen fan van dé grote hit en meest bekende geur van Jil Sander, Sun. Maar Sun Delight daarentegen vind ik echt een geweldige geur, speciaal voor de zomer! Net iets minder zoet, wat kruidiger en zwoeler dan de gewone Sun. Met onder andere topnoten: passievrucht, bergamot, middennoten: chocolade, vanille en als basenoten musk en cederhout, ontstaat deze heerlijke geur. Ik draag hem al jaren en spuit in een heel zomerseizoen bijna een heel flesje leeg. Gelukkig kan dat ook, want dit overheerlijke geurtje is helemaal niet verschrikkelijk duur.
  Eau de Toilette, 30 ml – € 30,00.
 2. Chanel N0. 5 – Eau Premiere
  Als je je nog iets te jong voelt voor een chique damesgeur als Chanel no 5, dan is de Eau Premiere variant misschien wel een geur voor jou. Toen de geur uitkwam in 2008, was ik direct verliefd. Wat een heerlijke luxe geur en wat is de geur (ondanks dat het toch echt een afgeleide is) anders dan het origineel. Heerlijk! Topnoten: Ylang-ylang en neroli, middennoten: jasmijn en roos tinctuur en basenoten: sandelhout en vanille. Heerlijk! De zwoele zoete doch chique geur zorgt voor nét dat extraatje bij een mooie en verzorgde outfit.
  Eau de Parfum, 75 ml – €84,60
 3. Miss Dior – Eau de Parfum
  Mijn nieuwste aanwinst en daardoor heeft deze heerlijk frisse en ietwat meisjesachtige geur, een fijn plekje gekregen tussen mijn andere favorieten. Deze geur is een samenstelling van citrus, bergamot en galbanum als topnoten, middennoten jasmijn en gardenia en als basisnoot patchoeli. Klinkt als een klassieker en is heerlijk bloemig! Vooral de lichte citrusgeur na het opspuiten vind ik heerlijk, waarna als snel de zachtere geur tevoorschijn komt. Heerlijk fris en eigenlijk overal wel bij te dragen, zowel in zomer als in de winter.
  Eau de parfum, 30 ml -  €59,00
 4. Yves Saint Laurent – Belle d’Opium
  Dit is de enige geur uit mijn collectie die ik heb gekocht naar aanleiding van een reclame. De meeste geuren ontdek ik door gewoon een winkel in te wandelen en lekker rond te snuffelen en testers te proberen. Maar toen ik de reclame van Belle d’Opium zag, wist ik al dat dit wel eens een geurtje voor mij kon zijn. Ik hou van wat zwaardere luchtjes, lekker kruidig en met een frisse toon erin. Hoe precies de verhoudingen in deze geur zijn weet ik niet, maar hij bevat jasmijn, gardenia, sandelhout, lelie en peper. Zalig!
  Eau de parfum, 30 ml – €50,35
 5. Mexx – Berlin (Summer edition)
  Dit is werkelijk een vondst geweest, waar ik nog steeds superblij mee ben. Ik denk dat het zeker vijf jaar geleden is, dat ik in een voordeelhal in Zwolle dit geurtje op de kop tikte voor een tientje. Omdat er ‘Berlijn’ op stond sprak het me aan, en besloot ik het eens te ruiken. Bingo! Ik vond het lekker en kocht het. Inmiddels ben ik nu met mijn derde flesje bezig en heb ik standaard een flesje op voorraad, want dit geurtje wordt al heel erg lang niet meer in winkels verkocht. De topnoten zijn: bergamot, mandarijn en citroen, middennoten: freesia, heliotroop en jasmijn en basenoten sandelhout en musk. Super lekker en heel fris! Na een paar uur is het vooral een zacht en zoetig geurtje geworden dat niet heel erg aanwezig is maar wel erg lekker ruikt. Traditiegetrouw gaat dit geurtje mee in mijn koffer als ik naar Berlijn ga, wat eenmaal thuis voor een instant Berlijn-gevoel zorgt als ik het weer even op spuit. Zoals ik zei is deze geur niet meer in winkels verkrijgbaar, wel bij de Kijkshop en her en der online.
  Eau de toilette, 20 ml – 10.99

Zoals je ziet komen er een paar bepaalde geurnoten bijna altijd terug in mijn favoriete geuren. Bergamot is mijn absolute favoriet. Het is een citrusvrucht maar wel een zachte variant en vrij zoetig. Heerlijk! Altijd wanneer ik een geur lekker vind zit vraag ik of er toevallig bergamot in zit en vaak is dat dan ook zo! Ook geuren met sandelhout, jasmijn en gardenia doen het goed voor mij!

Ik heb via de website Fragrantica.com heel makkelijk uit kunnen zoeken wat er in mijn favoriete parfums aan ingrediënten zit! Zo kan ik ook heel makkelijk een verband leggen en op die manier andere geuren beoordelen. Handige site!

Wat is jouw favoriete parfum? En welk ingrediënt in een parfum vind jij het lekkerste?

 

17 Reacties

 1. hmm, mijn all time favorite (maar allang niet meer verkrijgbaar helaas) is Mexx perspective. Op 2 CK One van Calvin Klein (voor hem en haar, maar ik vind hem lekkerder bij hem) en ik heb nu zelf Wood. van euh, wood, kan dat? oh, en Ming Shu Fleur Rare vind ik ook lekker!

  •  @MagsS Zo jammer, dat lekkere geuren eruit gaan na een tijd!

 2. Die site fragantica.com kende ik nog niet… Superhandig!!! Mijn favo geur is Romance van Ralph Lauren. Elle van Armani blijft ook altijd favoriet…

  •  @EdyKlaassen Handige site idd! Je moet je wel even inschrijven, anders kun je maar drie geuren bekijken via jouw IP-adres. Romance is inderdaad ook heerlijk!

 3. Mijn favorieten (in willekeurige volgorde, afhankelijk van stemming, kleding, weer, wat ik ga doen):- Be Delicious, DKNY- Deep Red, Hugo Boss 
  - Madame, Jean Paul Gaultier
  - Womanity, Thierry Mugler

 4. Handige site!! Ik ken jouw geuren niet. Maar ik heb ook een behoorlijke parfumstash en ook ik heb de ene dag een andere geur als de andere, afhankelijk van hoe ik me voel. O.a. Boss Women, Lou Lou van Cacharel, Moment de Bonheur van Yves Rocher en Jovan Musk.

  • Handig he? Boss Women lijkt mij ook wel wat, goede verhalen over gehoord!

 5. Miss Dior is inderdaad een heerlijk parfum! Chanel n°5 eau premiere heb ik nog nooit geprobeerd, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt :) Die ga ik zeker eens uittesten de volgende keer dat ik in de parfumerie kom.
  Zelf vind ik Noa Noa van Cacharel heel goed ruiken, alleen vind ik het heel jammer dat de geur niet de hele dag blijft hangen.

 6. Mijn favo geur is j’Adore van Christian Dior. Die heb ik al jaren. Recentelijk ontdekt is Fan de Fendi van, jawel, Fendi. Lekker zwaar, echt iets voor donkere dagen en feestelijke avondjes. Uit de categorie op voorraad houden want niet meer te koop heb ik Aquawoman van Rochas. Prachtige fles in de vorm van een schelp, lekker licht zomerluchtje. Via Drogisterijnet besteld, kan nu ook niet meer. Very irresistible summer edition van Givenchy rook ik ooit s op n terras bij iemand, ben gaan vragen welke t was en meteen gekocht :-) . Tot slot vind ik alle varianten van Chance de Chanel ook erg aan te raden.

 7. @Lifeandcookies Ik draag elke dag – rain or shine – - goede of slechte stemming- Mademoiselle van Chanel. Eau de parfum. Onmisbaar.

  • @doriendeboef jaaaaa, heerlijk! Fijne geur is dat!

  • @doriendeboef @Lifeandcookies hee dat was ook mijn parfum, maar vanwege budgettaire redenen overgestapt naar White Musk van de Bodyshop.

   • @gummootje Aaaaah. Ik doe er altijd heeeeeel lang mee. Er komt weer een Chanel tijd, I’m sure.

   • @gummootje @doriendeboef dat is ook een heerlijk geurtje!

 8. Viktor en Rolf, Flower Bomb, ook een wat zwoelere geur maak ook goed overdag te dragen zelfs het eau de parfum, misschien een goede tip voor jou Emma?

  • Hee, leuke tip! Die ga ik eens proberen dan!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Burberry - Body Eau de Parfum » Lifestyle blog Life & Cookies - [...] mijn collectie tot nu toe. (Ik schreef al eerder een artikel over parfums en mijn vijf favorieten, klik hier …

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>