Navigation Menu+

Review: Catrice – Revoltaire

Geplaatst on 4 mei 2012 in Make-up | 9 reacties

catricerevoltaire-1

Wat had ik een geluk toen ik lekker vroeg in de ochtend de Kruidvat binnen wandelde. Eindelijk stond daar de nieuwe limited edition van Catrice in de winkels, Revoltaire! Eerder liet ik in een blog al wat persfoto’s zien, zodat ik een idee had van wat ik kon verwachten. En misschien waren mijn verwachtingen wat te hooggespannen, want ik was niet direct héél enthousiast. Van te voren had ik al gedacht dat ik eigenlijk bijna alles wel wilde hebben, maar eenmaal voor het schap konden de nagellakjes me eigenlijk niet écht boeien en vond ik de lipstickjes op één na wat saai. Gelukkig stond er wél de prachtige ombre blusher, die ik érg graag wilde hebben. Daarbij heb ik ook een lipstick en één nagellak gekocht. Ik laat ze graag zien!

Tot mijn grote verbazing bleek ik het zo te hebben uitgezocht, dat alle artikelen dezelfde naam hebben! Ik kocht:catricerevoltaire 1 350x231 custom Review: Catrice  Revoltaire

 • Velvet Matt Lip Colour – C01 Colour Bom €3.99
 • Revoltaire Powder Blush – C01 Colour Bomb €3.99
 • Ultimate Nail Lacquer – C03 Colour Bomb €2.49

Riiiight! Nouja, voordeeltje is wel dat ik matching nagellak en lipstift heb, dat is dan wel weer leuk! Haha! Het was me eigenlijk helemaal niet opgevallen dat sommige producten dezelfde naam hadden gekregen! Toeval!

Ik besloot eerst eens de blusher te bekijken. Wat een práchtige kleuren en net zo veelbelovend als op de foto’s! Ik vind het heel bijzonder hoe de kleuren zo mooi in elkaar overlopen. Je kunt je blush zo precies aanpassen aan hoe je het wil hebben, of kiezen voor alle kleuren tegelijkertijd. Handig om precies de juiste contouren aan te brengen!

Het doosje is wel wat apart. Er zit een scharnierend veertje in het klepje waardoor het doosje dicht blijft zonder kliksysteem. Prettig, het getuigt van iets hogere kwaliteit en ik zie het voor ‘t eerst bij Catrice. Gelukkig werkt het wel goed. Wel is het doosje kleiner dan ik had verwacht! Maar het mag de pret niet drukken. Ik vind hem mooi! Als je de foto’s goed bekijkt, zie je dat er hele kleine glitters in zitten verwerkt, waardoor je een hele frisse blik krijgt als je de blusher aanbrengt. Ik heb de blusher heel voorzichtig geprobeerd te swatchen, maar het licht was zo slecht dat ik het niet eens goed zichtbaar op de foto’s kreeg. Dus dat houden jullie nog te goed! De pigmentatie is verder wel oké, niet heel erg bijzonder sterk. Maar dat vind ik in dit geval niet zo erg, dat houdt de kleur wat bescheiden.

catricerevoltaire 5 600x541 Review: Catrice  Revoltaire
catricerevoltaire 4 600x445 Review: Catrice  Revoltaire
De lipstick is wel een aanwinst. Prachtige koraalrode kleur, die op de foto een stuk roder oogt dan hij in werkelijkheid is. Hij is veel meer roze getint, bijna neon-roze! Hoera! Ik hou ervan, originele en gedurfde kleuren. Op de persplaatjes die Catrice in Maart rondstuurde, kreeg ik niet de indruk dat het een felle roze kleur zou worden. Daarom vind ik deze kleur de surprise van de collectie!

catricerevoltaire 2 600x600 Review: Catrice  Revoltaire

Ook op mijn huid doet de lipstick het goed. De kleur komt heel goed over op de huid en geeft een echt zomers gevoel. Ook blijft de lipstick goed zitten en vind ik de matte finish erg mooi. Wat ik ook prettig vond om te merken, is dat de lipstick nauwelijks vlekt! Dat is altijd een grote plus, want zeker met dit soort felle kleuren wil het nog wel eens vervelend worden als je overal lipstick achterlaat.

catricerevoltaire 7 600x532 Review: Catrice  Revoltaire

Dan de nagellak. Typisch in Catrice-stijl, een felgekleurde neon/koraal rood/roze kleur. Niet écht goed te bepalen dus. De lak is wel oké, iets te dik als je het mij vraagt. Lakken ging daarom ook niet helemaal geweldig! Ik kan maar niet wennen aan het nieuwe kwastje wat Catrice heeft. Het lijkt wel alsof ze steeds dikker worden!
De kleur zelf vind ik wel heel erg geslaagd, erg zomers en lekker passend in deze collectie! Op de foto zie je twee laagjes lak, de dekking hoef je je geen zorgen om te maken, die is uitstekend. Leuke aanwinst!

catricerevoltaire 8 600x498 Review: Catrice  Revoltaire

Revoltaire. Tja. Ik ben lichtelijk teleurgesteld over de nagellakjes, die vind ik gewoon niet zo fantastisch. Ook de oogschaduw palletten in de winkel kregen me niet echt opgewarmd. Maar met mijn aanwinsten ben ik wel heel erg blij! De blusher ga ik gauw gebruiken in een heerlijke look als de zon wat meer schijnt en de nagellak en lipstick zal ik daarbij zeker combineren. Lekker knallen, fijn dat dat weer eens kan na al die ingetogen kleurtjes van de afgelopen maanden.
De Revoltaire collectie van Catrice ligt sinds 1 mei in de winkels en is tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat is jouw favoriete product uit de Revoltaire collectie van Catrice? Staan er nog lakjes op jouw wishlist?

9 Reacties

 1. Ik heb wel twee lakjes gekocht. De rest vond ik niet zo.. ben niet echt van de koraalkleuren en blushers namelijk. Dus de rest lekker overgeslagen. ;-)

   •  @Life&Cookies Mission Lilac en Attraction Camouflage. Heb ze nog niet gedragen, ga morgen de eerste aanbrengen, ben benieuwd!

    •  @Life&Cookies Post even een plaatje als je ze op hebt, ben erg benieuwd!

 2. Ik heb gisteren voor het Catrice rek gestaan, maar deze collectie is me nauwelijks opgevallen. Heb er dan ook niets van aangeschaft. Die blush ziet er wel goed uit, dat is het het overwegen waard.

  •  @natasjadb Dan moet je er snel bij zijn want iedereen wil m graag hebben!

 3. Ik heb die lipstick! En kom tot de conclusie dat roze wat lippen betreft echt niet mijn kleur is ;-) Gelukkig heb ik ook Bloody Red uit dezelfde collectie. Die is prachtig bij mij! (al zeg ik het zelf)

 4. Ik heb een andere poeder van Catrice met hetzelfde systeem! :)

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>