Navigation Menu+

Review: Lush – Putty for your hands

Geplaatst on 12 mei 2012 in Hand- en nagelverzorging | 3 reacties

putty for your hands lush-3

Het is weer zaterdag (weekend, yay!) en dus weer tijd voor een review van een Lush-product. Vandaag de vierde en laatste uit de reeks, Putty for your hands. Op het eerste gezicht lijkt het een vormeloos en kleurloos blokje. Niet helemaal zoals we van Lush gewend zijn, maar ik zal jullie uitleggen waarom dit wél het proberen waard is. Want dat is het!

putty for your hands lush 3 600x392 Review: Lush   Putty for your hands

Toen ik het blokje uit het papier haalde, deed het me nog het meeste denken aan een enorme homp nat papier waarop gekauwd is. Getver, wat een kleur! Maar laat je niet gek maken door de buitenkant, want dit product heeft echt heerlijke ingrediënten. Lush schrijft zelf over dit product:

We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om je handen te reinigen. Maar als je een gevoelige huid hebt is handen wassen niet altijd een pretje. Je huid droogt uit en kan zelfs barsten, au! Voor al die mensen (en voor degenen die willen voorkomen dat hun huid uitdroogt!) heeft Mo, een van onze productontwikkelaars Putty For Your Hands ontwikkeld. Dit moet wel de zachtste reiniger ooit zijn.

“De zachtste reiniger ooit”… Tja! Zou het? Met ingrediënten als haver, plantaardige glycerine, marshmallow (en dat ruik je!!) en sheaboter valt er wel iets voor te zeggen!

Op de gebruiksaanwijzing staat dat je dit product gewoon moet zien als een zeep en zo je handen moet wassen. Maar toen ik dat probeerde, brokkelden er direct stukjes af! Geen zeep dus. Ik heb een stukje afgebroken ter grootte van een suikerklontje en zelfs dat was nog teveel, ik had veel minder nodig. Maar met wat water erbij werd het een fijne glanzende pasta/reinigingsmelk, die ik lekker over mijn handen kon wassen. Nog een teken dat ik niet met zeep te maken had was dat het product helemaal niet schuimt, maar overduidelijk wel reinigt. Lekker! En in tegenstelling tot veel andere reinigers van Lush, rook ik tijdens het gebruik juist wel de geuren uit het product, waaronder tea tree, lavendel en kamille, maar ook dat superzoete van de marshmallow. Yummie! En dat terwijl ik doorgaans niet van superzoete geurtjes hou!

putty for your hands lush 4 600x475 Review: Lush   Putty for your hands

Na het wassen bleef er een fijn olieachtig laagje achter op mijn handen. In eerste instantie was ik hier niet zo blij mee, want op m’n handen vind ik zoiets niet zo heel prettig als ik na het wassen van m’n handen gewoon weer aan het werk wil. Maar ik oordeelde (alweer!) iets te vroeg, want de olie trok echt binnen no-time in de huid van m’n handen en liet ze zacht en verzorgd achter. PLUSPUNT!!!

putty for your hands lush 5 600x427 Review: Lush   Putty for your hands
Ik gebruik normaal erg veel Lemony Flutter (ook van Lush) om m’n handen mee te verzorgen, omdat het zo’n heerlijk smeerproduct is. Maar de citroenolie maakt de huid soms ietsje te droog en dan denk ik dat het goed is om met deze Putty for your hands af te wisselen. Het is absoluut een veel zachter product en ik vond mijn Lemony Flutter en Purol al enorm fijn en verzorgend. Of deze Putty de zachtste reiniger ooit is weet ik niet, maar fijn is ie zeker. Minpuntje is wel dat het product zo kwetsbaar lijkt, dat ik op zoek moet naar een plastic bakje om hem in te bewaren, want los neerleggen als zeep… tja. Het is geen zeep!

Lijkt dit product jou iets? Waar verzorg jij normaal de huid van je handen mee?

Dit was alweer de laatste blog over Lushproducten voorlopig. Vandaag over een week geef ik een speciaal feestje in de winkel van Lush Rotterdam en er zijn nog enkele plaatsen vrij! Wil je nog graag aanhaken? Schrijf je dan direct in via lifeandcookies.nl/feestje en doe dat uiterlijk voor dinsdagochtend 11 uur. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt dinsdagavond een mail met routebeschrijving naar de winkel, antwoord op alle reeds gestelde vragen en alle benodigde informatie voor zaterdag. Ik heb er heel veel zin in, hopelijk tot dan!

3 Reacties

  1. Oh.. dit klinkt wel erg prettig!!!!
     
    Heb zin in het feessie, tot volgende week!

  2. Ja, hier kan ik wat mee!

  3. Ik wilde zo graag naar dat Lush-feestje, maar ‘s avonds en in Rotterdam, dat wordt ‘em gewoon niet.. :-( zooo jammer!

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>