Navigation Menu+

Review: Schiphol app

Geplaatst on 2 juni 2012 in Apps | 1 comment

foto 4

Confession: chaotisch als ik normaliter ben, hou ik er van om voor ik op vakantie ga een dijk van een planning in elkaar te stampen, die klopt en foto 4 300x450 custom Review: Schiphol apphelemaal tot op het laatste moment voorzien is van alle wijzigingen. Het meeste heb ik zelf wel in de hand, zoals het pakken van een koffer, het regelen van eten voor bij thuiskomst, hoe de dag van vertrek er verder uitziet, et cetera. Toch zijn er een paar dingen die je minder goed zélf in de hand hebt, maar die wel cruciaal zijn voor je planning: de vertrektijd van je vliegtuig naar de zon. Gelukkig, there’s an app for that! Lees gauw verder over een van mijn nieuwe app-liefdes, de Schiphol app.

De Schiphol-app is een bijzonder uitgebreide applicatie, boordvol handige informatie, plattegronden en alles wat eigenlijk met Schiphol en jouw reis vanaf de luchthaven te maken heeft. De app voorziet je van alle informatie over je vlucht, houdt je – indien gewenst- over alle wijzigingen en nieuwe informatie over je vlucht, door middel van sms, pushberichten of email. Ook kun je het krantje bekijken met alle aanbiedingen van de tax-free winkels, eventueel zelfs al artikelen bestellen en die ophalen. Daarnaast bevat de app verschrikkelijk veel informatie over douane, invoer- en uitvoerregels, hoe & wat met je bagage, vloeistoffen in je handbagage en invoer en kun je met één druk op de knop een parkeerplek of een taxi op de luchthaven reserveren.

Toen ik vorige week naar de Algarve vloog, wijzigde de gate zo ongeveer de hele dag door. Daarnaast waren er allerlei stakingen op Portugese luchthavens gaande, waardoor mogelijk onze vlucht vertraging zou kunnen oplopen. Onhandig! Gelukkig had ik een paar dagen eerder mijn vlucht in de app opgeslagen en een profiel aangemaakt, waardoor ik constant op de hoogte bleef van alle ontwikkelingen rondom de vertrektijd, hoelaat ik kon inchecken, bij welke gate ik moest zijn en hoelaat ik moest boarden. foto 4 1 303x388 custom Review: Schiphol appIdeaal! Ik heb heerlijk rustig aan kunnen doen en was keurig op tijd bij de juiste gate en dat zonder stressen en zoeken naar informatieborden of erger: een vlucht missen. En als ik wilde kon ik zelfs nog mijn hele netwerk alle informatie sturen over mijn vlucht, via twitter en/of Facebook. Helemaal als je nog nooit vanaf Schiphol hebt gevlogen, is deze app je beste vriend. Er zit een kaartenfunctie in, zodat je niet hoeft te verdwalen en bij de informatie-tab kun je antwoorden vinden op álle vragen die je mogelijk kunt hebben en die je snel beantwoord wil zien. En wil je gewoon iemand ophalen van Schiphol zonder zelf te vliegen? Raadpleeg dan simpel alle informatie over de desbetreffende vlucht via het vluchtnummer of de herkomst van de vlucht!

De grootste reden waarom deze app me zo aanspreekt, los van de functionaliteiten, is dat ‘ie gewoon wérkt. Mooie vormgeving, heel functioneel en bovendien heerlijk snel. De bediening is erg gemakkelijk en het geheel steekt simpel in elkaar. Zo wil ik wel meer apps zien! En tegelijk is de app zo verschrikkelijk uitgebreid dat je er rustig een halfuurtje mee kunt zitten spelen en rondbladeren, voor je alles hebt gezien. Kortom, de app is gewoon fun! Het maakt het niet alleen handiger en makkelijker om vluchten in te plannen, maar ook een stuk leuker! En dat helpt absoluut bij het ontspannen voor je een vliegtuig in stapt. foto 2 300x448 custom Review: Schiphol appOverigens is deze app niet nieuw, hij bestaat al anderhalf jaar. Desondanks had ik de app nog niet gezien of gebruikt maar is het voordeel er zeker niet minder om!

Deze app is gratis beschikbaar voor zowel iPhone (iOS) als Android en wordt aangeboden door Schiphol zelf. Je kunt een eigen profiel aanmaken met de informatie die je op wil geven maar als je dat liever niet doet kun je je ook aanmelden met een twitter of facebookaccount. Daarnaast kun je de app gewoon gebruiken en informatie raadplegen zonder een account. Het account is puur voor het verzenden van vluchtinformatie naar je mail of via twitter.

Wil je meer lezen over deze app die voluit Schiphol Amsterdam Airport heet? Klik dan hier!
Direct downloaden via iTunes (voor iPhone gebruikers) kan hier.

Wat is jouw ultieme manier om te relaxen voor je gaat vliegen?

 

 

1 Reactie

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>