Navigation Menu+

Het lekkerste Italiaans schepijs

Geplaatst on 4 juni 2012 in Food | 26 reacties

1030808_30498162

Als het om Italiaans schepijs gaat, ben ik een enorm verwend mormel. In vrijwel alle plaatsen waar ik de afgelopen vijftien jaar heb gewoond zitten geweldige ijssalons waar je heerlijk ijs kunt krijgen in de meest fantasierijke smaken, geuren en kleuren. Ik kan me goed herinneren dat we vroeger na het eten op de fiets stapten naar Francesca, 1030808 30498162 347x195 custom Het lekkerste Italiaans schepijsde enige ijssalon met heerlijk Italiaans schepijs en dat ik geen genoeg kon krijgen van die overheerlijke frisse citroensmaak en dat romige zoet van het kokosijs… Nog steeds is een lekker ijsje voor mij de perfecte traktatie op een zomerdag (of grijze winterdag), of je nou in Nederland of in het buitenland bent. Toen ik vorig jaar in Rome was heb ik elke dag een ijsje gehaald om alle smaken uit te kunnen proberen die je in Nederland niet zo snel ziet (cantaloupe-, bramen-, of cappuchino-ijs!), heerlijk!

En ja, ik weet dat de weersvoorspellingen er voor de komende weken niet heel rooskleurig uitzien. Dus des te meer reden om ergens lekker een ijsje te eten en zelf de zon en warmte er (met wat moeite) bij te denken. Speciaal voor jullie heb ik de leukste ijssalons die ik ken op een rijtje gezet.

Het lekkerste Italiaans schepijs krijg je…

… in Rotterdam op de Meent, bij de IJssalon. Deze IJssalon staat bekend om het overheerlijke frambozenijs en de vele bijzondere smaken, zoals ijs van oreokoekjes, vlierbloesem en verse munt. Heerlijk! Mijn favorieten hier zijn bitterkoekjesijs en passievrucht. Hmmm!!

… in Utrecht op de Oude Gracht, bij Roberto Gelato. Dit ijs komt nog het meeste in de buurt van het ijs zoals ik dat in Rome heb gegeten. Heel sterke smaken, verschrikkelijk veel fruit en ontzettend lekker. Vaak heb je aan twee verschillende smaken wel genoeg, want dit is heftig ijs!

… In Zwolle op de Grote Markt bij Talamini of aan het eind van de Diezerstraat bij Salute. Toen ik nog in Zwolle woonde, kwam ik hier graag een ijsje halen. En hoewel Talamini heerlijk ijs en heel veel verschillende smaken heeft, ging ik altijd graag naar Salute. Met een ijsje in de hand op een oud stuk stadsmuur klimmen en het opeten in het zonnetje is ultiem zomers.

Berthillon ice cream cone 350x263 custom Het lekkerste Italiaans schepijsIn Haarlem in de Grote Houtstraat bij Garone. Goddelijk ijs en een prachtige presentatie ook. Als je een keertje in Haarlem bent moet je dit echt proberen, deze zaak mag je niet overslaan. Bijzondere smaken zijn hier bloedsinaasappel, sinaasappel en lychee!

…In Enschede bij Van der Poel op de Oude Markt. Hier heb je onder andere brownie-ijs, ananas- en stroopwafel-ijs! Oh men! Ik kom niet heel vaak in Enschede maar als ik er ben, kan ik het vaak niet laten om hier een ijsje te halen. Het is zo verschrikkelijk lekker! Ook hebben ze heerlijke fruitsorbets (dus zonder melk) die ik niet overal even lekker vind. Ook kun je hier heerlijke ijstaarten halen!

Enne, ben je een keer in Parijs? Ga dan minimaal één keertje ijs halen bij Berthilon, onder andere te vinden op Île Saint-Louis. Het béste ijs van de stad, goddelijk en gigantisch duur maar wel enorm de moeite waard. Mijn favoriete spot om dit ijs te halen zit naast de Pont Saint-Michel, om de hoek van de Notre Dame. Oh la la!

Mocht je zelf nog een goede toevoeging hebben, post dan de naam + plaats in de reacties! Ze zijn van harte welkom!

26 Reacties

  •  @anneliesje Daar ben ik inderdaad al eens geweest, lekker ijs ja!

 1. In Berlijn volgendes:
   
  Aldemir, Falckensteinstraße 7, Kreuzberg (U-bhf Schlesisches Tor). Heer-lijk! Vanaf drie bolletjes ook zelfgebakken wafels. Om te smullen!
   
  Salute in Zwolle is inderdaad erg fijn!
   

  •  @marjolein1 Goeie tips! Als ik er weer eens ben… mmm!

 2. VAN DER POEL!! Whoohooyeahyeahyeah! Dat is is INDERDAAD ontzettend lekker! Toen in net in Enschede woonde lieten mijn nieuwe vrienden me daar ook heel snel kennis mee maken! :D

 3. Ik ben het absoluut eens met je keuze voor Robert Gelato in Utrecht. Maar hij zit niet op de Oudegracht, maar aan de Poortstraat. :)

  •  @Nelleke Hij heeft toch ook die ijskar op de Oudegracht, vlakbij Oudaen, op de brug?

   •  @Life&Cookies Nee, dat is Venezia. Lang niet zo goed als Roberto. :)

 4. Min 12 in Sneek en Leeuwarden!! Jummmm! En in Leeuwarden ook ” La Venezia ” .. Daar kan echt niets tegen op!

  • Min 12 is idd erg goed, exotische kleurtjes hebben zij altijd!

 5. Als je in de achterhoek ben moet je zeker even naar Talamini in Winterswijk. De nummer 1 (echt waar!!) IJssalon van Gelderland. Deze Italiaanse IJssalon heeft het ALTIJD druk maar je krijgt zeker waar voor je geld! Het citroenijs is echt heeerlijk voor een zuurpruim zoals ik! Maar de “After Eight” coupe is echt heel bijzonder! Het bekende chocolaatje maar dan als IJs!

 6. Roberto zit idd niet op de Oudegracht toch, maar in de Poortstraat in Wittevrouwen in Utrecht. Daar heb ik vlakbij gewoond en dat was inderdaad GODDELIJK lekker ijs! Op de Oudegracht staat altijd zo’n karretje van Venezia, ook superrr lekker overigens. In Rotterdam heb ik idd een keer een ijsje gegeten van de IJssalon, over-heerlijk. :)

  • Oh Marieke, ik heb er 1,5 jaar bijna naast gewoond dus het was niet zo gek dat de kilo’s eraan vlogen. Gelukkig woon ik nu verder weg. :P

 7. Jaa die in Haarlem! HEERLIJK, en ook een fantastische ouderwetse winkel met ouderwetse kassa. Leuk! 
   
  Tip in Leiden: Soetenso. :)  

 8. Ja heel erg eens met Talamini! Tegenwoordig ben ik niet vaak meer in Zwolle maar heerlijk ijs inderdaad. Nu haal ik mijn italiaanse ijs bij de ijssalon aan de markt in Goch.

  •  @Armande Die in Goch is een goede tip, daar kom ik binnenkort vast wat vaker in de buurt, mijn ouders wonen sinds kort in Kleve.

   •  @Life&Cookies Aha, ook Nederduitsers! Het is hier heerlijk wonen in deze regio. In Kleve zelf weet ik alleen een ijssalon aan de emmericherstrasse, tegenover de aldi.

 9. Crusio in Bergen op Zoom.

 10. Geen twijfel over mogelijk. Bij de Italiaan aan het dorpspleintje in Inzell. ‘s Ochtends eerst schaatsen en dan ‘s middags aan het einde van een mooie mountainbiketocht!
  Goede tweede, meer in de buurt: Salute in Zwolle, maar die noemde je al.

 11. wat een superleuk artikel! als je in brabant bent: ijssalon via via in oosterhout en ijssalon tutti frutti in breda. in tilburg: ijssalon intermezzo!

 12. Indien in (of alleen al vlakbij) Milaan MOET je gewoon ‘even’ naar gelateria bar castello, aan de PIAZZA CASTELLO nummer 2.
  Het is goed te lopen vanaf de Duomo (volg bordjes Castello Sforzesco of met de tram/metro cairoli castello).
  Binnen even bestellen en met het bonnetje naar de ijs afdeling.
  Wat een fantastisch ijs!
  Kokos is gewoon een ingevroren geraspte kokosnoot en ananas is een bevroren ananas en kiwi…en…en… .
  Wanneer je buiten -met je ijsje aan de mond- met je rug naar de ingang staat, kijk dan naar rechts en steek het plein over naar het kasteel (pas op het verkeer!).
  In het parkje kun je lekker genieten van je gelato.
  Het kasteel is ook prachtig, maar red je niet met dat ene ijsje en aangezien je de verleiding toch niet kunt weerstaan, gelijk maar even een nieuwe halen.;)
  Weer in eigen land, weet je gelijk waar de volgende Citytrip naartoe kan en mocht je niet alleen willen….
  Ciao.

 13. Bij ijssalon la differenza in huissen kun je ook goed te recht voor een hherlijk ijsje of een lekkere coupe echt een aanrader!

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>