Navigation Menu+

Burberry – Body Eau de Parfum

Geplaatst on 5 juni 2012 in Beauty | 0 Reacties

Burberry Body eau de parfum-3

Misschien is het wat ordinair, maar ik doe het graag: op vliegvelden sneupen in tax-free winkels. Meestal koop ik er niets, tenzij ik écht een bijzondere geurBurberry Body eau de parfum 1 302x198 custom Burberry   Body Eau de Parfum tegenkom die al een tijdje op mijn verlanglijstje staat en de prijs een absoluut verschil maakt met de parfumerie in Nederland. Zo kwam het dat ik Body heb aangeschaft, van Burberry.

Ik leerde deze geur kennen door een sample, die ik ergens in een winkel heb gekregen bij de aankoop van (hoogstwaarschijnlijk) nagellak. Zo heb ik al een heleboel geursamples verzameld en zo af en toe kies ik eens eentje uit. Body leek me aanvankelijk niets en toen ik de geur voor het eerst rook nadat ik hem opgespoten had, vond ik hem bijna vies. Zo zuur en een tikkeltje ordinair. Bah! Helaas kon ik hem niet direct goed afwassen, waardoor de geur bleef hangen. En zowaar, nadat de scherpte uit de topnoten eraf was, kwamen de zoetere en houtige tonen naar boven en vond ik het zowaar een lekker geurtje! Nadat het eerste sample op was, heb ik in mijn sample-lade (ja ja, ik weet ‘t…) gezocht naar nog een sample. En toen ik ook deze had opgebruikt, had ik besloten dat Body toch wel een bijzondere geur was, die ik erg lekker ben gaan vinden.

Burberry Body eau de parfum 5 600x394 Burberry   Body Eau de Parfum

Het meest opvallende aan deze geur vind ik eigenlijk wel de fles. Het is een langwerpige fles met geslepen facetten, als een soort diamant. Omdat de fles doorzichtig is, zie je goed de zachte, bijna beige kleur van het parfum en dan kan ik de naam van de geur al vrij goed verklaren. Het is bijna een huidskleur en de robuuste fles geeft het helemaal ‘body’. De geur blijft bovendien op een fijne doch subtiele manier rondom je lijf hangen, als een superlicht kledingstuk. Erg fijn!

Burberry Body eau de parfum 2 600x297 Burberry   Body Eau de Parfum

Burberry Body eau de parfum 3 600x463 Burberry   Body Eau de Parfum

De geur is opgebouwd uit veel verschillende ingrediënten en waarschijnlijk de meest ingewikkelde geur uit mijn collectie tot nu toe. (Ik schreef al eerder een artikel over parfums en mijn vijf favorieten, klik hier om dat nog eens te lezen.)
Body bevat als topnoten absintalsem, freesia en perzik. Geen wonder dat de geur daarom direct zo scherp overkomt, dit is nogal een combinatie van felle geuren! Daarna volgen de middennoten met iris en roos en de superzoete basisnoten: casmeran, vanille, sandelhout, musk en amber. Daarmee is deze geur een overheerlijke mix van frisse fruit- en bloemennoten en zachte en warm-zoete houtgeuren. Erg bijzonder vond ik! En ik vind het wel opvallend dat deze geur bij mij past, want er zit verder helemaal geen bergamot of andere citrusvrucht in, iets wat wel in de meeste geuren zit die ik heel lekker vind. Weliswaar bevat body wel sandelhout, dus misschien is dat het?

Burberry Body eau de parfum 5 600x394 Burberry   Body Eau de Parfum
Leuk om te vermelden is misschien wel wie ‘De Neus’ achter deze geur is. Michel Almairac is de man die deze geur heeft samengesteld en ik vind dat wel bijzonder! Hij heeft namelijk heel erg veel beroemde geuren op zijn naam staan, onder andere voor Joop!, Shiseido en Georgio Armani. Deze man is geboren in Grasse zelf, dé parfum-stad van Frankrijk, waar ik afgelopen september zelf ben geweest. Heel erg gaaf dus! Lees hier meer over deze beroemde neus en bekijk welke geuren hij nog meer gemaakt heeft.

Burberry’s Body werd al uitgebracht in de herfst van 2011 en is er in twee varianten, de ‘gewone’ Eau de Parfum en de Eau de Parfum intense (voor de waaghalzen onder ons). Deze geuren zijn verkrijgbaar bij de luxere parfumerieën en de prijs begint bij 35 ml voor €55,-. Ik heb zelf 60 ml gekocht voor €57,- op de luchthaven, normaliter betaal je voor die hoeveelheid €70,-.

Welke (recent uitgebrachte) geur is jouw nieuwe favoriet?

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>