Navigation Menu+

Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

Geplaatst on 9 juni 2012 in Beauty | 5 reacties

Kiko Milano Scrub and Peel wipes-1

Je kunt me echt niet blijer krijgen dan me neer te zetten in een winkelcentrum met Primark, Kiko Milano en een Sephora. Hier in Nederland bestaat dat niet, want wij hebben helaas nog steeds geen Kiko, maar in Portugal wel. Tijdens mijn vakantie liep ik bij toeval tegen een prachtige Kiko Milano make-up store aan en greep ik de gelegenheid aan om mijn mandje te vullen met alle leuke en nieuwe producten die ik nog niet kende. Er volgt daar uiteraard nog een shoplog van, maar ik wil jullie één product van Kiko niet onthouden, namelijk de scrub&peel doekjes!

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 1 600x404 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

Toen ik de glimmende pakjes bij de kassa zag liggen (het gevaarlijkste impulsaankoopmoment is áltijd bij de kassa), dacht ik dat het van die gewone verfrissende reinigingsdoekjes voor je gezicht waren. Ik was meteen geïnteresseerd want het was erg warm die dag (24˚C in de schaduw) en dan zijn zulke doekjes altijd handig! Toen ik beter keek zag ik echter dat het helemaal geen doodgewone doekjes waren, maar speciale ‘scrub & peel’ doekjes! Omdat ik daar nog nooit van had gehoord, nam ik ze mee om ze thuis aan een grondige test te kunnen onderwerpen.

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 6 600x284 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

De verpakking is net als bij alle andere natte doekjes maar de sluiting viel me direct op: die is goed zeg! Het is een handig kliksysteem dat ook écht afsluit en niet makkelijk open gaat in je tas. Onder deze klik zit nog een verzegeling, die er voor moet zorgen dat de doekjes écht vochtig en dus bruikbaar blijven.

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 5 600x364 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

De gebruiksaanwijzing zegt het volgende (letterlijk vertaald uit het Engels): ’20 doekjes voor een nieuw huid effect! Een lichte massage met de micro scrubzijde van het doekje, zorgt ervoor dat je zelf de intensiteit van het scrubben kunt bepalen. Alphahydroxyzuren en vitamine E doen de celvernieuwing versnellen, wat huidveroudering helpt voorkomen. De huid ziet er onmiddellijk zacht en stralend uit. De zachte kant van het doekje geeft verfrissing. Maximaal twee keer per week gebruiken. Spoel je gezicht af na gebruik.”

En dan volgt er nog een heel verhaal over het feit dat dit een weggooiproduct is (goed voor het milieu is anders, dat geef ik direct toe), dat je je oogcontouren moet vermijden en dat het een hypo-allergeen product is, wat gedoe met allergieën zoveel mogelijk moet beperken. Wel even goed om te weten, want als je wel eens gewone vochtige doekjes gebruikt zit je – waarschijnlijk net als ik – toch snel in je ogen te wrijven. En hypo-allergeen: altijd fijn. Ik hou niet van scrubs met hele heftige ingrediënten, want dat is eigenlijk dubbelop een aanslag voor je huid! Immers, scrubben is al heftig, maar foute chemische ingrediënten maken het alleen maar erger en je kunt er uitslag, vlekken en andere vervelende dingen van krijgen. Blegh!

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 3 600x489 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

De doekjes zelf zijn best wel dik, er zitten ook ‘maar’ 20 stuks in de verpakking. Als je een doekje eruit haalt, ruik je direct de zachte, ietwat zoete citrusgeur van bergamot. Heerlijk! Gelukkig is het zo zacht dat het geen storende geur is, persoonlijk vind ik dat bij gezichtsverzorging erg belangrijk. Het doekje zelf is verder vrij stevig en je voelt direct het verschil tussen de scrubzijde en de zachte kant. De scrub-kant is namelijk best stevig! De ronde bolletjes op het doekje zijn vrij dik en lijken wel minuscule haakjes te hebben waar je huid door gescrubd wordt.

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 2 600x556 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

Enfin, genoeg gekletst, tijd om te proberen! Ik haalde een nieuw doekje uit de verpakking  en begon met het doekje op mijn voorhoofd te wrijven, in een zachte en ronddraaiende beweging, zoals ik altijd ook mijn scrub gebruik. Ik zet alleen druk met mijn vingertoppen, om zo precies mogelijk te kunnen zijn. Wat een heftige scrub! Niet geschikt voor hele zachte en gevoelige huidjes!
Ik ging voorzichtig met de scrub langs mijn wenkbrauwen, slapen, wangen, neus, kin en kaaklijn en was na ongeveer een minuutje al weer klaar. Da’s vlot!

Ik heb heel bewust de huid rondom mijn ogen, onder mijn neus en mond overgeslagen want daar wil je deze doekjes echt niet in de buurt hebben! Het is namelijk echt een heftige scrub, door de bolletjes op het doekje. Na het scrubben draaide ik het doekje om en heb ik met de zachte kant mijn gezicht nog even afgeveegd. Daarna heb ik mijn gezicht afgewassen met koud water, droog gedept en verzorgd met een serum. Dat laatste is niet verplicht maar ik doe het altijd na het scrubben van mijn gezicht en ik merk dat mijn huid daar ook enorm van opknapt!

Kiko Milano Scrub and Peel wipes 1 600x404 Review: Kiko Milano Scrub & Peel doekjes

Het resultaat was al na een paar minuten goed zichtbaar én voelbaar! Want ook al is het best een heftige scrub, fijn is ie wel! Mijn huid is super zacht, niet beschadigd, droog of trekkerig en ziet er duidelijk frisser uit! Toch zou ik deze doekjes niet gebruiken als je wondjes in je gezicht hebt of een hele gevoelige huid en zoals de verpakking voorschrijft, zeker niet vaker dan twee keer per week.
Kortom, ik vind het een heel handig en fijn product! Het is makkelijk en snel te gebruiken en het ruikt heerlijk fris! Of ik het ook daadwerkelijk mee zou nemen in m’n tas (tenslotte is de verpakking daar heel geschikt voor) weet ik niet, maar voor op vakantie is het wel fijn en het scheelt weer een extra potje in de badkamer.

Wat is jouw favoriete scrubproduct?

 

5 Reacties

  1. Dat lijkt me inderdaad handig! Ben benieuwd of die doekjes ook fris blijven in die verpakking. Ik heb wel eens zoiets gekocht en vrij snel gingen die dingen een beetje zurig ruiken… <@@> Toen was het enkele reis afvalemmertje.

    •  @Armande Gezien de sluiting denk ik dat ze zeker wel een maand of drie goed blijven. Naast het goed afsluitende klepje zat er ook nog een sealing onder en het gat waar de doekjes uit moesten komen was ook niet heel erg groot. Dus volgens mij zit het wel snor!

  2. Hmm.. zoiets zou ik ook wel eens willen uitproberen. Vooralsnog gaat mijn voorkeur uit naar een simpele scrub met korreltjes of AHA. Wat kostten deze eigenlijk?

    • Ik kan het online nergens vinden en weet ‘t niet uit m’n hoofd. Goed dat je het zegt, want ik had het er niet bij gezet. Op zoek naar de bon dan maar!

  3. Hi,ik gebruik ze ook, gekocht in barcelona, echt super produkt. En de verpakking sluit goed en doekjes blijven fris en vochtig,

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>