Schoenmaat baby

Schoenmaat baby

Welke schoenmaat heeft een baby?

Je baby groeit de eerste maanden als kool en dat is een goed teken! Maar dat betekent ook dat je baby snel uit zijn of haar kleertjes zal groeien. En ook uit haar babyschoentjes! Welke schoenmaat heeft je baby nu op welke leeftijd? Natuurlijk kunnen wij dat niet precies zeggen, maar we kunnen je wel de gemiddelde baby schoenmaat vertellen. En de beste regel is: als je het niet weet, kop ze dan liever een maat te groot dan te klein, zodat de baby ze altijd nog op een later tijdstip kan dragen. Dit geldt zeker als de babyschoentjes een kraamcadeau zijn!

Schoenmaat 0 tot 3 maanden

Yes, de baby is er! Vaak hebben babies in de eerste maand van hun leven nog geen schoentjes ze aan. Wel is het van belang dat ze sokjes dragen omdat ze anders veel warmte via hun voetjes kunnen verliezen. Lekkere dikke sokjes gaan dus prima. Wil je toch schoentjes kopen? Kies dan voor een baby van 0 tot 1 maand schoenmaat. De kleinste schoenmaat begint bij maat 10, babies van 3 maanden hebben meestal schoenmaat 15.

Schoenmaat baby 6 maanden

Als babies tussen de 3 en 6 maanden oud zijn gaan ze langzaam schoentjes dragen. In deze leeftijd is de gemiddelde schoenmaat voor jouw baby maat 16 tot 18.

Schoenmaat baby 9 maanden

Ook tussen de 6 en 9 maanden groeit een baby weer super hard verder. Dit is niet alleen te merken in zijn of haar kleertjes, maar ook de voetjes groeien verder! De schoenmaat van een baby tussen de 6 en 9 maanden groeit echter meestal maar een of twee maten. Vaak is de meest gangbare baby maat toch nog 16 tot 18.

Schoenmaat baby 12 maanden

Wanneer een baby 9 tot 12 maanden oud is, groeien de voetjes lekker verder. De schoenmaat op deze leeftijd zal variëren tussen maat 19 en 21.

Schoenmaat baby 24 maanden

Tussen de 12 en 24 maanden ontwikkelt en groeit een baby volop. Ze zijn daarna zelfs klaar voor een volgende fase in hun leven; peuter. Hun schoenmaat in hun tweede levensjaar varieert meestal tussen maat 22 en 24.

 

De maten van onze babyschoentjes

Om het makkelijk te maken werken wij met babyschoentjes maten die gebaseerd zijn op de lengte van het babyvoetje. In onderstaande tabel zie je de maten van onze baby mocassins. Twijfel je over de geschikte maat? Kies dan voor een maat groter zodat je zeker weet dat je goed zit!

Maat Aantal cm Geschatte leeftijd
Maat 1 11 cm 0-6 maanden
Maat 2 12 cm 6-12 maanden
Maat 3 13 cm 12-18 maanden
Maat 4 14 cm 18-24 maanden

 
Bekijk Babyschoentjes

 

Babyschoentjes maat bepalen

 

Let op! Dit artikel geeft slecht een indicatie van de gemiddelde baby schoenmaat. Ook het meten van het babyvoetje en de daadwerkelijke afmeting van de babyschoen kan afwijken. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.